Bakan Fidan'ın ABD çıkarması: Yunan basının gündemine oturdu!

Güçlü Türkiye'nin başarılı diplomasi tecrübesi ve doğru adımları küresel çapta konuşuluyor. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın Washington ziyareti Yunan basınında geniş yer verildi. Yapılan görüşmeyi yakından takip eden Yunan basını, önemli ziyareti ise manşete taşımaktan da geri durmadı. İşte detaylar…

09.03.2024-16:49 - (Son Güncelleme: 09.03.2024-17:38)

Köklü bir geçmişe sahip Türkiye diplomasi hamlelerinde çoğunlukla başarıyla yürütmüştür. Jeopolitik konumu gereği ateş çemberinde buluna Türkiye, bölgesel ölçekteki başarılarını küresele taşıyan, arabuluculuk girişimleri, savunma sanayisi alanındaki hamleleri ve taviz vermeyen dış politikadaki tutumuyla yakından ve merakla takip edilen Türkiye bu kez de ABD ziyaretiyle uluslararası ülkelerin gündemine taşınmış oldu. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD ile Türkiye arasındaki Stratejik Mekanizma Toplantısı görüşmeleri için ziyaret ettiği Washington'da Türk basın mensuplarıyla bir araya geldi ve temaslarını değerlendirdi.

‘‘Gazze detaylı bir şekilde yer aldı!’’

İsrail Filistin'e soykırım uyguluyor

Washington'da hem ABD'li mevkidaşı Antony Blinken, hem ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan ayrıca Kongre üyeleriyle yaptığı görüşmelerde ABD'nin YPG/PKK'ya desteği ve FETÖ ile ilgili atması gereken adımlar, ikili ve bölgesel konuları detaylı bir şekilde ele aldıklarını anlatan Bakan Fidan, özellikle Gazze konusuna görüşmelerinde geniş şekilde yer belirttiğini ifade etti.

Yunan basını Fidan’ı konuşuyor!

Türkiye’yi her zaman yakından takip eden Yunanistan, bu seferde Bakan Fidan'ın ziyaretini, özellikle basınıyla yakından takip etti. ABD'li muhataplarıyla enerji, ekonomi, finans, maliye, terörle mücadele ve bölgesel konular başta olmak üzere Gazze, Suriye ve Ukrayna gibi ana başlıklarda karşılıklı görüş alışverişinde bulunan Fidan'ın izlediği başarılı politika, Yunan basınına damga vurdu.

‘‘Türkler taviz vermiyor!’’

Hakan Fidan ABD mevkidaşı Blinkten ile görüştü

ABD ile Türkiye arasında atılan adımların, Türkiye'nin isteği ve kontrolü altında olduğunun altını çizen SKAİ, Ankara'nın ABD'nin terör örgütü PKK/YPG ve uzantılarına olan desteğini kesmesi konusunda kararlı olduğunu vurguladı. Fidan'ın "Şu anda karşı karşıya olduğumuz sorunları yönetirken, iki ülkenin geliştirebileceği ortak dinamiklerin yanı sıra ortaya çıkabilecek fırsatları da tanımak önemlidir." Sözleriyle ikili süreci başarılı bir şekilde yürüttüğünü ifade eden SKAİ, buna rağmen Türkiye'nin hiçbir konuda taviz vermediğini söyledi.

Görüşmeye ayrıntılı yer verildi!

Hakan Fidan ABD mevkidaşı Blinkten ile görüştü

Iefimerida (yunan basını), ikili görüşmede Bakan Fidan'ın Gazze konusundaki kararlı duruşuna dikkat çekti. "Türkiye savaşların bitirilmesinde arabuluculuk girişimlerinde kararlı" sözlerini kullanan Yunan haber platformu, PKK/YPG konusundaki açıklamalara da geniş yer ayırdı. "Ankara ABD'nin PKK terör örgütüne verdiği desteği kesmesi konusunda geri adım atmıyor" sözlerinin öne çıkarıldığı haberde Bakan Fidan'ın açıklamalarına ayrıntılı bir şekilde yer verildi.

Türkiye diplomasiyi başarılı yürütüyor!

Ayrıca Protothema gazetesi (Yunan gazetesi), Bakan Fidan'ın Fidan Suriye, Ukrayna, Gazze, savunma sanayinde iş birliği, enerji, terörle mücadele gibi konularda yaptığı açıklamalarına geniş yer ayırdı. Türkiye'nin dış politikada kararlı bir tavır izlediğine yer veren Protothema, "Türkiye aradaki anlaşmazlıklara rağmen ABD ile diplomasisini başarılı bir şekilde yürütüyor ve hassas konularda taviz vermeyi reddediyor" ifadelerini kullandı.


Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal