Bakan Elvan'dan Pandemi Sonrası Ekonomi Açıklaması

Uluslararası Yatırımcılar Zirvesi'ne katılan Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, pandemi sonrası ekonomiden haber verdi.

08.12.2020-10:09 - (Son Güncelleme: 08.12.2020-12:32) Bakan Elvan'dan Pandemi Sonrası Ekonomi Açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Uluslararası Yatırımcılar Derneği'nin (YASED) organize ettiği Uluslararası Yatırımcılar Zirvesi'ne katılım sağladı.

Burada programın anlam ve önemine dikkat çekerek açıklamalarda bulunan Elvan, pandemi sürecine değinerek geçen sene bu günlerde kimse dünyanın bir salgın hastalığın etkisi altında kalacağını bilmediğini söylerken, olağanüstü bir sürecin içinden geçildiğini dile getirdi.

PANDEMİ SONRASI EKONOMİ NASIL OLACAK?

Açıklamalarına pandemi sonrası dönem diye devam eden Lütfi Elvan, küresel ticaretin yüzde 9,2 ve uluslararası doğrudan yatırımın yüzde 40 daralacağına vurgu yaptı.

Bakan Lütfi Elvan’ın açıklamaları tam olarak şöyledir:

‘’Tüm bunların sonucu olarak 2020'de global küçülmenin yüzde 4,4 olması bekleniyor. Tabii bu görünüm, salgının seyri ve aşı-ilaç alanında kat edilecek mesafeye göre hızlı bir iyileşme ve canlanma sürecine de girebilir. Dolayısıyla pandemi sonrası dönem, aslında pek çok fırsatı beraberinde getiriyor.’’

“TÜRKİYE, GÜVENİLİR LİMANLAR ARAYAN YATIRIMCILAR İÇİN ÇOK CAZİP”

''Bunlardan ilki, küresel değer zincirlerinde başlayan dönüşüm. Pandemiyle birlikte çok uluslu şirketler, üretimde tek bir tedarikçiye bağlı kalmanın dezavantajlarını bizzat yaşayıp, acı bir şekilde tecrübe ettiler. Önümüzdeki dönemde küresel ekonomide, muhtemelen yeni üretim lokasyonları ortaya çıkacak ve üretimin ağırlık merkezi dünya geneline daha dengeli yayılacak. Bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirebilen ülkeler de yeni dönemin kazananları olacak.

Değinmek istediğim ikinci husus ise şu an hem tüketim hem de yatırım cephesinde ertelenmiş bir talep olduğu gerçeği. Piyasalar normale döndüğü an bu talebi karşılayabilecek kapasite ve donanıma sahip ülkeler, rakiplerini geride bırakma şansına erişecekler ve ekonomilerini hızla büyütebilecekler. Böylesine bir konjonktürde Türkiye, kendilerine yeni ve güvenilir limanlar arayan yatırımcılar için çok cazip imkanlar sunuyor.''


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal