Bakan Dönmez açıkladı: Avrupa ülkeleri Türkiye’nin önünde sıraya geçti

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Avrupa’da yaşanan enerji krizi nedeniyle ülkelerin Türkiye ile temas yarışına girdiğini söyledi. Bakan Dönmez, “Son zamanlarda pek çok Güneydoğu Avrupa ülkesi gaz taleplerini karşılayabilmek için ülkemizle yoğun temaslarda bulunmaktadır.” dedi.

11.10.2022-14:53 - (Son Güncelleme: 11.10.2022-17:02) Bakan Dönmez açıkladı: Avrupa ülkeleri Türkiye’nin önünde sıraya geçti

Almanya Ekonomi ve İklim Koruma Bakanı Robert Habeck arasında yeşil hidrojen iş birliğini geliştirmek amacıyla niyet mektubu imzalayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, imzalar öncesinde enerji kriziyle ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı. Bakan Dönmez, Avrupa’da yaşanan enerji krizi nedeniyle ülkelerin Türkiye ile temas yarışına girdiğini söyledi.

Avrupa ülkeleri Türkiye’nin önünde sıraya geçti

Türkiye'nin komşu ülkelerdeki doğal gazın Batı'daki pazarlara ulaştırılmasında, şu an olduğu gibi gelecekte de kritik roller üstlenebileceğini ifade eden Dönmez, ‘’Ülkemiz komşu ülkelerdeki doğal gazın Batı'daki pazarlara ulaştırılmasında, şu an olduğu gibi gelecekte de kritik roller üstlenebilir. Türkiye, Türkmenistan doğal gazı başta olmak üzere Hazar bölgesinin, İsrail doğal gazı başta olmak üzere Doğu Akdeniz bölgesinin ve uzun vadede Irak'ın doğal kaynaklarının ülkemize ve ülkemiz yoluyla piyasalara ulaştırılması için elinden geleni yapmaya hazırdır" dedi.

Bakan Dönmez enerji krizi

Son zamanlarda pek çok Güneydoğu Avrupa ülkesinin, gaz taleplerini karşılayabilmek için Türkiye ile yoğun temaslarda bulunduğunun altını çizen Dönmez, "Bugün yeşil hidrojen alanında imzalayacağımız belgenin de Türkiye'nin hidrojen alanındaki çalışmalarına katkı sunacağını ve işbirliğimizi geliştireceğini düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal