Bakan Çavuşoğlu’ndan önemli açıklamalar: Türk hava sahası Ermenistan uçaklarına kapatıldı

Katıldığı canlı yayında önemli açıklamalarda bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türk hava sahasının Ermenistan'a kapatıldığını açıkladı. İşte detaylar…

03.05.2023-11:14 - (Son Güncelleme: 03.05.2023-11:20)

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, katıldığı canlı yayında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu, Türk hava sahasının Ermenistan'a kapatıldığını açıkladı. 

Türk hava sahası Ermenistan uçaklarına kapatıldı

AA’dan gelen habere göre, canlı yayında Türkiye gündemine dair önemli açıklamalarda bulunan Bakan Çavuşoğlu’nun sözleri dikkat çekti. Ermenistan ile yaşanan gerilime değinen Çavuşoğlu, Türk hava sahasının Ermenistan'a kapatıldığını açıkladı. 

İşte Mevlüt Çavuşoğlu'nun konuşmasının satır başları; 

Benim bunu kabul etmem mümkün değil. Yanıt olarak da Ermenistan uçaklarına hava sahamızı kapattık. Bir tek Ermenistan Meclis Başkanı toplantı için Türkiye'ye gelecek istisnai olarak ona izin verdik. Devam ettirirlerse yeni adımlar atacağız.

Ermenistan'ın anıt provokasyonu

Ermenistan, Osmanlı siyasi liderlerinin yanı sıra Türk diplomatlara yönelik terör eylemlerini yüceltmeyi amaçlayan bir anıt dikmişti.

Terör saldırılarının kod ismi olan "Nemesis" adı verilen anıta Dışişleri Bakanlığı sert tepki göstermiş, bu tür kararların Ermenistan ile süren normalleşme adımlarına zarar vereceğine dikkat çekilmişti.

Dışişleri'nin geçen haftaki açıklamasında, "Bu utanç verici anıtın açılması, 31 diplomatımız ve aile üyelerinin katledildiği menfur terör saldırılarına yol açan kanlı bir tedhiş hareketinin yüceltilmesidir" denilmişti.

Fransa'da terör provokasyonu

Fransa'da PKK destekçileri provokasyon yaptı. Gerekli önlemleri aldık. Yurtdışındaki misyonlarımızı da uyardık.

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal