Bakan Çavuşoğlu’ndan ABD’ye tepki: Gölge etmeyin yeter

ABD’nin Pençe-Kılıç Harekatı açıklamasına tepki gösteren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Türkiye'yi engellemeye çalışan girişimler görüyoruz. Gölge etmesinler yeter" ifadesinde bulundu.

30.11.2022-15:20 - (Son Güncelleme: 30.11.2022-15:28) Bakan Çavuşoğlu’ndan ABD’ye tepki: Gölge etmeyin yeter

ABD’den yapılan Pençe Kılıç Harekatı açıklamasına tepki gösteren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, düzenlediği basın toplantısı sert konuştu. 

Bakan Çavuşoğlu'nun açıklamalarından satırbaşları...

"İsveç ve Finlandiya, bazı olumlu davranışlarda bulunuyor. Ama onlardan özellikle terör hususunda daha fazla somut adım bekliyoruz. NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı'nda onlardan somut bir adım görmediğimizi söyledim.

Suriye'de olası kara harekatı

ABD başta olmak üzere bazı müttfekilerin Suriye'de terör örgütlerine verdiği destek ortada. Onlara Türkiye'deki terör saldırılarını anlattım ve bunların ABD'nin desteğinden kaynaklandığını söyledim. Teröristleri mağdur gösteren açıklamalar istemediğimizi anlattım.

Türkiye'ye yönelik girişimler görüyoruz. Terörle mücadele gerek Suriye'de gerek Irak'ta mücadelemize devam edeceğiz. Türkiye buna muktedir bir devlettir.

ABD başta olmak üzere bazı müttefiklerin Suriye'deki terör örgütlerine verdiği destek apaçık ortada. Bu tür desteklerin sonlandırılması gerektiğini söylüyoruz. Türkiye tahıl korüdorunda önemli bir rol üstlenmeye devam edecek Türkiye'nin tahıl koridorunda önemli rolü devam edecek. Enerji krizi konusunda da Türkiye kilit bir öneme sahip. Biz bu özelliğimizi hakkaniyetli bir tavırla kullanacak.

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal