Bakan Çavuşoğlu: Kaybeden Yunanistan Olur

Yunanistan'la Doğu Akdeniz'de tansiyon yükselirken Meis Adası'nın silahlandırıldığı iddiası gerilimi daha da arttırdı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu 'Limiti aşan silahlandırmalar olursa kaybeden Yunanistan olur' şeklinde konuştu.

01.09.2020-13:48 - (Son Güncelleme: 01.09.2020-13:45) Bakan Çavuşoğlu: Kaybeden Yunanistan Olur

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ankara’da Cezayir Dışişleri Bakanı Sabri Boukadoum ile gerçekleştirdiği ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

'ADALAR SİLAHLANDIRILAMAZ'

Bakan Çavuşoğlu, 'Meis Adası ve Ege'deki adalar 1947 Paris Anlaşması'yla silahtan arındırılmış adalardır. Bu adalar silahlandırılamaz.

Yunanistan basına yansıyan haberlerden sonra 'Nöbet değişimi' olduğunu söyledi. İç güvenlik için ağır silahlar olmadan bu tür güçler bulundurulabilir. İç güvenlik için. Fakat bunun da limiti var. Limiti aşan silahlandırmalar olursa kaybeden Yunanistan olur' ifadelerini kullandı.

'HAKÇA PAYLAŞIM VE MÜZAKEREDEN YANAYIZ'

'Doğu Akdeniz'de herkesle masaya oturup, hakça paylaşım için müzakereden yanayız' ifadesini kullanan Bakan Çavuşoğlu, 'Başkalarının kışkırtmasıyla ya da kullanmasıyla Türkiye'ye yönelik olumsuz adımlar atmayın.

Anlaşmaları uluslararası hukuku yok saymayın. Bundan zararlı çıkarsınız. Yunanistan sorunu çözmekten yana değil hasmane tutumla bizi kışkırtmaya çalışıyor. Kışkırtmanın sonu son derece tehlikelidir ve bundan da Yunanistan zarar görür' şeklinde konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal