Bakan Çavuşoğlu , İsrail ile normalleşme kapsamında Türkiye'nin Tel Aviv'e büyükelçi atayacağını açıkladı

Türkiye ile İsrail 4 yıl aradan sonra karşılıklı büyükelçi atama kararı aldı. Bakan Çavuşoğlu yaptığı son dakika açıklamasında, "Bundan sonra isimlerin belirlenmesi süreci başlıyor" dedi. İşte detaylar…

17.08.2022-15:19 - (Son Güncelleme: 17.08.2022-17:05) Bakan Çavuşoğlu , İsrail ile normalleşme kapsamında Türkiye'nin Tel Aviv'e büyükelçi atayacağını açıkladı

Ankara’da düzenlenen basın toplantısında kameraların karşısına geçen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu "Tel Aviv'e büyükelçi atama kararı aldık. Hayırlısı olsun" ifadelerini kullandı. Ankara’da Kırgızistan Dışişleri Bakanı Erlan Abdildayev ile görüşme yapan Bakan Çavuşoğlu, daha sonrasında yaptığı açıklamada, "Türkiye olarak İsrail’e büyükelçi atama kararı aldık. Hayırlısı olsun. Bundan sonra isimlerin belirlenmesi süreci başlıyor" ifadelerini kullandı. 

İki ülke arasındaki görüşme Isaac Herzog ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’la başladı

İki ülke arasındaki iletişimin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İsrailli mevkidaşı Isaac Herzog arasında mart ayında yapılan görüşmeyle yeniden başladığına dikkat çeken Çavuşoğlu, "Yeni hükümet göreve geldikten sonra İsrail’de diyalog süreci başlamıştı. Sonuçta ilişkilerin normalleşmesi konusunda atacağımız adımlar içinde büyükelçileri atamak da vardı. Büyükelçilerin atanması konusunda çalışmaları başlattık diye açıklama yapmıştık. İsrail’den de olumlu adım geldi” dedi. Çavuşoğlu açıklamasında ayrıca "Filistin, Kudüs ve Gazze’yi savunmaya devam edeceğiz" diye konuştu.


İsrail'den ilk açıklama geldi 

Çavuşoğlu’nun açıklamalarından kısa bir süre önce ise İsrail'de de Başbakanlık, Türkiye'yle ilişkilerin tamamen normalleştirilmesi kararı alındığını açıkladı. Başbakan Yair Lapid'in ofisinden yapılan açıklamada, "İlişkilerin iyileştirilmesi, iki ülke halkı arasında ekonomik, ticari ve kültürel bağların derinleşmesine ve bölgesel istikrarın güçlendirilmesine" katkı sağlayacaktır" ifadeleri yer aldı. 

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal