Bakan Çavuşoğlu: ABD yönetimi F-16 talebimize destek veriyor

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yapılan ortak basın toplantısında düzenleyen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “ ABD F-16 talebimizi destek veriyor. Kongrenin engelleyici değil destekleyici bir rol üstlenmesini bekliyoruz." İfadelerini kullandı.

20.02.2023-14:43 - (Son Güncelleme: 20.02.2023-17:48) Bakan Çavuşoğlu: ABD yönetimi F-16 talebimize destek veriyor

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Türkiye ve NATO’nun ortak harekat kabiliyetinin kendileri için önemli olduğunu belirtti.

AA’da yer alan haber göre, Blinken, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Cumgurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki görüşmesinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Dost ülke Türkiye 

Türkiye’ye F-16 satışı ve modernizasyonu hususunda Blinken, "Biden yönetimi Türkiye'ye F-16'ların modernizasyonu ve satışı konusunda son derece güçlü destek veriyor. NATO müttefiki ve dost bir ülke olarak, ulusal çıkarlarımız ve ittifakın çıkarları konusunda Türkiye'nin en yüksek sınıflarda faaliyet göstermesi çok önemli. NATO bünyesinde ortak harekat kabiliyetlerimiz çok önemli." İfadelerini kullandı.

Dost ülke Türkiye

F-16 satışı ve modernizasyonu konusunda Kongreye resmi bildirimde bulunmadan evvel bir değerlendirme yapmanın doğru olmayacağını ifade eden Blinken, şu anda bu süreç hususunda çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Blinken, iki ülke arasında uzun zamandır devam eden savunma ve güvenlik bağlarına işaret ederek, "Başkan Biden'ın her zaman söylediği gibi, bizim için Türkiye ve NATO'nun ortak harekat kabiliyeti son derece önemli." şeklinde konuştu.

YPG/PKK

ABD’nin terör örgütü YPG/PKK’ya vermiş olduğu destekle ilgi sorulan bir soru üzerine Blinken, “Türkiye'nin güney sınırıyla ilgili meşru güvenlik endişelerini anlıyoruz. Eminim Türkiye de bizim DEAŞ konusundaki güvenlik endişelerimizi de aynı şekilde anlıyordur." dedi.

Her konuya aynı endişe ile yanıt veriyoruz

Blinken, DEAŞ'ın tekrar alan kazanmasının engellenmesi konusunda Türkiye ile çalıştıklarının altını çizerek, "Her iki konuya da, her iki endişeye de aynı şekilde yanıt veriyoruz. " dedi.

Ömer Faruk Ekinci
ekomerfaruk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal