Bakan Bilgin'den sürpriz asgari ücret zammı açıklaması! Yapılacak zam oranı belli oldu! Asgari ücret 5.997 TL olacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den sürpriz bir asgari ücret zammı açıklaması geldi. Bakan Bilgin’in açıklamasına göre zam oranı belli oldu. Asgari ücret 5.997 TL olacak.

27.05.2022-00:15 - (Son Güncelleme: 27.05.2022-00:15) Bakan Bilgin'den sürpriz asgari ücret zammı açıklaması! Yapılacak zam oranı belli oldu! Asgari ücret 5.997 TL olacak

Türkiye’de yaşayan yaklaşık 13.5 milyon emekli Temmuz ayında emekli maaşına zam yapılıp yapılmayacağı konusundaki gelişmeleri takip ediyor. Diğer yandan aldıkları maaş yılın 5. ayıyla beraber tuzla buz olan asgari ücretliler ise Temmuz ayında asgari ücrete zam yapılıp yapılmayacağı konusunda merak içinde. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den ise sürpriz bir asgari ücret zammı açıklaması geldi. Bakan Bilgin’in yaptığı açıklamaya göre Haziran ayı enflasyon rakamlarıyla beraber Temmuz ayı zammı belli olacak.

Yapılacak zam oranı belli oldu

TÜİK’in 2022 yılının ilk 4 ayında açıkladığı verilere göre enflasyon oranları yüzde 31,71 şeklinde gerçekleşti. Açıklanan oranlarla birlikte memur ve memur emeklilerine Temmuz ayında en az 31.71 oranında zam yapılacağı kesinleşti. Yani bundan sonraki iki ayda enflasyon sıfır çıksa bile SSK ve Bağ-Kur emeklileri Temmuz ayında en az 31.71 oranında zam alacak.

Bakan Bilgin asgari ücret

Asgari ücret 5.997 TL olacak

Merkez Bankası'nın Mayıs ayı ‘’Piyasa Katılımcıları Anketi’’ ise ipucu verdi. Anketteki sonuçlara göre Mayıs enflasyonu yüzde 3,97, Haziran enflasyonu yüzde 2,97 olarak tahmin edildi. Oranlar asgari ücrete yansıtıldığında ise Temmuz ayında yapılacak zamla birlikte asgari ücret 5.997 TL’ye yükselecek. Fakat Temmuz ayında asgari ücrete zam yapılırsa her yıl Aralık ayında toplanan Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısında artık 2022 yılının ikinci 6 aylık enflasyon oranları dikkate alınacak.

Bakan Bilgin'den sürpriz asgari ücret zammı açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Temmuz ayında yapılacak zam konusunda çalışmaların devam ettiğini ifade etti. Memur ve memur emeklilerine enflasyon farkının ödeneceğini kaydeden Bakan Bilgin asgari ücrete zam konusunun da masada olduğunu söyledi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal