Bakan Bilgin müjdeyi duyurdu: SGK ödemeleri artırıldı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Genel Sağlık Sigortalılara Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından karşılanan tutarların Sağlık Uygulama Tebliği kapsamında arttırıldığını duyurdu. Resmi sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Bakan Bilgin, "Tüm vatandaşlarımıza hayırlı olsun." dedi.

17.03.2023-10:31 - (Son Güncelleme: 17.03.2023-17:46) Bakan Bilgin müjdeyi duyurdu: SGK ödemeleri artırıldı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından genel sağlık sigortalılara verilen tutarların Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) içerisinde artırıldığını açıkladı. Bakan Bilgin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, SUT kapsamında vatandaşlara kemik için implantta her implant bedeli olarak 90 lira ödenen tutarın 750 liraya yükseldiğini ifade etti.

Ödenecek tutar artırıldı

AA'da yer alan habere göre; Bakan Bilgin, Kemik içi implant için ödenen fiyatın, Terörle Mücadele Kannu dahilinde kapsamında aylık alan gaziler ile harp malulleri ve vazife, başkasının yardımı ve desteği olmadan yaşamak için gereken minimum hareketleri yapamayacak derecedeki vazife ve harp malulleri ile terör olaylarında yaralananlar için 2 bin 500 liraya çıkarıldığını ifade etti.

Bilgin'den müjde

Kemik içi implant için ödenen tutarın, Terörle Mücadele Kanunu kapsamında aylık alan gaziler ile vazife ve harp malulleri, başkasının yardımı ve desteği olmaksızın yaşamak için gereken hareketleri yapamayacak derecedeki vazife ve harp malulleri ile terör olaylarında yaralananlar için 2 bin 500 liraya çıkarıldığını ifade eden Bilgin, şunları kaydetti:

Bilgin, "Vatandaşlarımızın ayakta tedavi kapsamında evlerinde kullandıkları tıbbi malzemeler ile gazilerimizin kullanımına özel ortez/protez tutarları yüzde 50 ile yüzde 100 arasında değişen oranlarda; gözlük cam ve çerçeve için ödenen tutarlar ise yüzde 39 ile yüzde 200 arasında değişen oranlarda artırıldı. Çölyak hastalığında ve protein metabolizması bozukluklarında; hastaların kısıtlı diyetleri sebebiyle kullandıkları hayati öneme haiz özel formüllü un ve mamul ürünler için aylık nakdi ödemelerde de yüzde 100 artış yapıldı. Tüm vatandaşlarımıza hayırlı olsun." dedi.

Ömer Faruk Ekinci
ekomerfaruk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal