Bakan Bayraktar’dan doğal gaz açıklaması: 2 milyon haneye yetebilecek

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, doğal gaz üretiminin bugün itibariyle rekor kırdığını söyledi. Bakan Bayraktar, ‘’günlük 5 milyon metreküpe ulaşmış durumdayız. 2 milyon haneye yetecek kadar doğal gaz üretiyoruz" açıklamasında bulundu. İşte detaylar…

25.05.2024-09:27 - (Son Güncelleme: 25.05.2024-17:19) Bakan Bayraktar’dan doğal gaz açıklaması: 2 milyon haneye yetebilecek

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, canlı yayında yaptığı açıklamalarda, doğal gaz üretiminde yeni bir rekora ulaşıldığını duyurdu. Bayraktar, "Bugün itibariyle günlük doğal gaz üretimimiz 5 milyon metreküpe yükseldi. Bu miktar, 2 milyon hanenin ihtiyacını karşılayacak düzeyde," dedi.

Doğal gazda rekor kırıldı

Akşam’da yer alan habere göre; Bayraktar’ın açıklamalarında öne çıkan diğer başlıklar şöyle:

Bakan Bayraktar’dan doğal gaz açıklaması: 2 milyon haneye yetebilecek

Bugün itibari ile doğal gaz üretimimiz yeni rekora ulaştı. Günlük 5 milyon metreküpe ulaşmış durumdayız. 2 milyon haneye yetecek kadar doğal gaz üretiyoruz.

İnşallah Göktepe 1 ve Göktepe 2'den de temmuz ayında bir müjde vermeyi umuyoruz.

Akkuyuda ilk reaktörü bir yıl içinde devreye almayı planlıyoruz. Akkuyu'da 4 reaktör var. Hedefimiz tamamını 2028'de almak. Türkiye elektrik ihtiyacının yüzde 10'unu nükleerden sağlamış olacak. Çin ile Sinop ve Trakyadaki nükleer santralller konusunda bir yere geliyoruz. bir an önce anlaşmaların imzalanıp sahadaki işin başlaması gerekiyor. Şu anda Güney Kore ve Rusya ve Çinli şirketlerle süreci büyük santral bazında yürütüyoruz.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal