Bakan Ali Yerlikaya yine göz açtırmadı: 35 kişi gözaltına alındı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya üzerinde yaptığı açıklamaya göre; 2 ayrı merkezde Sibergöz-16 ile Sibergöz-17 gerçekleştirilen ve 20 ilde aynı anda başlatılan "Sibergöz" operasyonun sonucu, 35 şüpheli gözaltı alındığını ve toplamda 91 şüphelinin yakalandığını duyurdu.

24.01.2024-11:09 - (Son Güncelleme: 24.01.2024-18:01)

Çevrim içi çocuk müstehcenliği ve tacizi ile mücadele kapsamında Sibergöz-16 operasyonunu başlattıklarını açıklayan Bakan Yerlikaya, ‘Bilişim sistemlerinin kullanılması suretiyle nitelikli dolandırıcılık ve suç işlemek amacıyla örgüt kurma’, ‘Nitelikli dolandırıcılık’ suçlarına yönelik olarak da Sibergöz-17 operasyonu düzenlendiğinin bilgisini verdi.

Sibergöz-16 Detayları!

"Çocuklarımızı korumak için suçlularla mücadele etmeye kararlıyız" ifadesine yer vererek paylaşımda bulunan Yerlikaya, ‘‘İstanbul ve Mersin merkezli 21 ilde gerçekleştirilen Sibergöz-16 ile 17 operasyonlarının Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde, Ankara ve İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yürütüldü’’ dedi.

35 kişiye gözaltı kararı!

Sosyal medya uygulamalarını kullanarak, bir grup oluşturarak, çocukların müstehcen görüntülerinin para karşılığı satışa sunulduğunun, çeşitli ödeme kanalları ile ödemelerin gerçekleştirildiğinin ve sosyal medyada çocuk istismarı görüntülerinin paylaşıldığına ulaştıklarını aktaran Bakan Yerlikaya, 35 şüphelinin gözaltına alındığını ifade etti.

Bakan Ali Yerlikaya Operasyon

Sibergöz-17 operasyonu hakkında detay!

Sibergöz-17 kapsamında gerçekleştirilen operasyonlar hakkında bilgi paylaşan Yerlikaya, "Bilişim sistemlerinin kullanılması suretiyle nitelikli dolandırıcılık ve suç işlemek amacıyla örgüt kurma" suçlarına yönelik İstanbul merkezli 10 ilde eş zamanlı olarak gerçekleşen operasyonlarda 35 kişi, "Nitelikli dolandırıcılık" suçuna yönelik ise Mersin merkezli 8 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonlarda toplamda 21 şüphelinin yakalandığını belirtti.

‘‘Enselerindeyiz!’’

"Bilişim sistemlerinin kullanarak nitelikli dolandırıcılık yapanların enselerindeyiz. Onlara göz açtırmayacağız." Şeklinde söylemlerde bulunan Yerlikaya, operasyonlarda 28 milyon 640 bin lira haksız kazanç sağlandıklarını da sözlerine ekledi.


Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal