Bakan Albayrak: 2019'da 2,5 Milyon İstihdamı Hayata Geçireceğiz

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak önemli açıklamalarda bulunarak, '2019 yılında 2 buçuk milyon yeni istihdamı hayata geçireceğiz' diyerek müjdeyi verdi.

25.02.2019-15:24 - (Son Güncelleme: 25.02.2019-15:49) Bakan Albayrak: 2019'da 2,5 Milyon İstihdamı Hayata Geçireceğiz

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, İstihdam Seferberliği 2019 Tanıtım Toplantısı'nda gündemdeki işsizlik konusu hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Albayrak, bu sene 2,5 milyon istihdamın sağlanacağını belirtti.

Bakan Albayrak'ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

2,5 MİLYON YENİ İSTİHDAM

'Belirlediğimiz stratejiler doğrultusunda çalışmalarımıza başladık. 2019 yılında 2,5 milyon yeni istihdamı hayata geçireceğiz. Bugün Türkiye istihdam alanında devrimi yaşadığı bir günü yaşıyor. Sağlanan iyileşmenin en güzel göstergesi KOBİ, esnaf ve sanayicimizin günbegün hissetmeye başladığı bu rahatlamadır. Ekonomik büyümenin sürmesi yönünde istihdamı artırıcı politikalar uygulamaya devam ediyoruz. Biz her alanda üzerimize düşeni yapmakla mükellefiz.'

YENİ PAKETİN HABERİNİ VERDİ

Berat Albayrak, 'Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bu adımları atmaya devam ediyoruz. Bugün itibarıyla 67 bin KOBİ'mize 20,3 milyar liralık kredi kullandırıldı. Yeni bir paket geliyor, bu hafta anons edeceğiz. Bugün itibariyle esnaf kredilerinde 66 bin esnafımıza 6 milyar 238 milyon liralık kredi tutarına ulaşıldı. Mart sonunu bulmadan 10 milyar liralık kredi paketinin ilk bölümünü esnafımıza kullandırmış olacağız' dedi.

FAİZLER AŞAĞI DÜŞECEK

Bakan Albayrak son dönemde gündemden düşmeyen faiz konusu hakkında ise, 'Faizler daha da inecek. Faizlerde Ağustos-Eylül döneminin etkisi tamamen silindi. Şubat rakamlarına bakıyorum, Ocak ayına kıyasla dediğimizden çok daha iyi bir noktaya gelmiş, Mart-Nisan-Mayıs ayları çok daha iyi bir performansın sergilendiği dönem olacak' ifadelerini kullandı.

'YATIRIMCI TÜRKİYE'Yİ FIRSAT OLARAK GÖRÜYOR'

Berat Albayrak konuşmasına şu şekilde devam ett: 'Türkiye'nin pozitif ayrışması yurt dışında oldukça geniş bir yankı buldu. Türkiye ekonomide yeni bir tarih yazmaya başlamıştır. Seçimden sonra çok daha güçlü, pozitif bir süreç hepimizi bekliyor. Nisan'dan sonra çok daha güçlü bir Türkiye ekonomisi ortaya çıkacak. Yatırımcı Türkiye'yi fırsat olarak görüyor. 2018'de 13 milyar doların üzerinde bir doğrudan yatırım geldi, 2019'da bu rakamın çok daha üzerine çıkacağız.'

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal