Bakan Açıkladı! Yeni Metro Hatları Yolda

Ulaştırma Bakanlığı yaptığı açıklamada yeni metro ve havalimanlarının metrolarla bağlantılarının artacağını açıkladı.

17.10.2021-10:43 - (Son Güncelleme: 17.10.2021-12:25) Bakan Açıkladı! Yeni Metro Hatları Yolda

Halkalı-Gayrettepe Metroları Depo Sahası Ray Kaynağı törenine katılan Ulaştırma  Bakanı yaptığı konuşmada altyapı projelerinin Türkiye'de sağladığı katkılardan bahsetti. Yük, insan ve data ulaştırmada geleceği yakalamayı amaçlayan projenin yakın zamanda tamamlanacağı bildirildi.

TÜRKİYE ORTA KORİDORUN HAKİMİ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının yaptığı açıklamada, 19 yıldır imza atılan projelerin Türkiye'yi önemli bir noktaya getirildiği bildirildi. Marmaray ve yüksek hızlı tren gibi projelerin Türkiye'yi orta koridorun hakimi yaptığını ve yeni ipek yolu projesinde tercih edilen bir nokta haline geldiğini aktardı. Bakanlık tarafından yapımını tamamlanan şehir içi raylı sistemlerin toplamda 312 kilometreyi geçtiği açıklanırken bu rotalarda toplamda 400 milyona yakın yolcunun taşındığı söylendi.

5 METRO HATTI YOLDA

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı yaptığı açıklamada İstanbul'da yapımı devam eden 5 metro hattının tamamlandığı zaman 91 kilometre olacağını açıkladı. Yakın zamanda çalışmalarının başlayacağı 2 yeni metro hattının ise 13 kilometre olacağını belirtti. İstanbul'un raylı sistemlerle donatılarak trafik oranının düşeceğini vuran bakan açıklamasını şu sözlerle devam etti; "Bugün depo sahasında bulunduğumuz Gayrettepe-İstanbul Havalimanı metro hattı ve Halkalı-İstanbul Havalimanı metro hattında, Pendik Tavşantepe-Sabiha Gökçen Havalimanı metro hattında, Bakırköy sahil (İDO)-Kirazlı metro hattında, Başakşehir Çam Sakura Hastanesi-Kayaşehir metro hattında çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor. Bu hatlara ek olarak Altunizade-Ferah Mahallesi-Çamlıca Bosna Bulvarı raylı sistem hattı ile Kazlıçeşme-Sirkeci kentsel ulaşım ve rekreasyon dönüşüm projelerine de en kısa sürede başlayacağız. İstanbul'da devam eden metro hatlarımızın toplam uzunluğu 91 kilometreye ulaşmaktadır. Ayrıca, 13,5 kilometrelik yeni raylı sistem hattına da başlıyoruz. 2023 yılında bunların hepsini bitiriyoruz."


HAVALİMANLARINA METRO BAĞLANTISI GELİYOR

Yeni yapılacak Halkalı-İstanbul Havalimanı metrosunda 8 durak olacağını belirten Bakan, metro hattının 31 kilometre olacağını açıkladı. Metro hattının yüzde 75'nin tamamlandığını NATM tünel kazılarının ise yüzde 95 seviyelerinde olduğunu belirten bakan sözlerini şu cümlelerle noktaladı;  "Başkaları gibi, hastanelerin yollarını yapmaktan imtina etmedik. Başkaları gibi, başlatılan metro hatlarını durdurmadık. Aksine daha da hızlandırdık. Ayrıca, maalesef çok üzülerek söylüyorum; İstanbul, devam eden metro hattının üzerine hafriyat dökülen günleri de gördü." 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal