Bakan Açıkladı! Engelli ve Yaşlı Maaşları Hesaplara Yatırılmaya Başlandı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, engelli ve yaşlı maaşlarının hesaplara yatırılmaya başlandığını açıkladı.

08.12.2021-12:56 - (Son Güncelleme: 08.12.2021-12:56) Bakan Açıkladı! Engelli ve Yaşlı Maaşları Hesaplara Yatırılmaya Başlandı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, emekli ve yaşlılara yönelik yatırılacak olan ücretlerle ilgili yaptığı açıklamada, aralık ayı içerisinde yaşlılar için 640 milyon TL tutarında yardımda bulunacakları belirtti. Engelli aylığı ödemeleri için de 495 milyon TL aylık ödeme yapacaklarını açıkladı. 

Yaşlı ve engellilere yönelik yaptıkları yardımın 1,13 milyar TL'yi aştığı belirten Bakan Yanık, ‘Aralık ayına ilişkin yaşlı ve engelli aylıklarını hesaplara yatırıyoruz. Ödemelerin tüm engelli ve yaşlı vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum’ dedi. 

YARDIM ÖDEMELERİ PTT'DEN YAPILACAK

Yardım ödemelerinin PTT üzerinde yapılacağını söyleyen Bakan Yanık, ihtiyaç olması dahilinde aylıkların hanelere teslim edileceğini belirtti. Yanık, yürütülen yardım çalışmalarının insan odaklı ve hak temelli politikalar çerçevesinde olduğunu söyledi.

ENGELLİ VE YAŞLI VATANDAŞLARIMIZIN YANINDAYIZ

Engelli ve yaşlılara yönelik düzenli olarak sosyal yardım programları geliştirdiklerini açıklayan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ‘Engelli ve yaşlı vatandaşların toplumsal hayata tam ve etkin katılımı ile bağımsız bir şekilde yaşayabilmeleri için eğitimden sağlığa, ekonomiden sosyal hayata her alanda engelli ve yaşlılarımızın yanındayız’ ifadelerini kullandı. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal