Bakan Açıkladı! Antalya'daki Yangın Kontrol Altına Alındı

Antalya'da başlayan yangınla alakalı Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'den açıklama geldi. Pakdemirli, "İklimsel bir değişiklik olmazsa yangın kontrol altına alındı diyebiliriz" dedi.

17.09.2018-18:41 - (Son Güncelleme: 17.09.2018-18:34) Bakan Açıkladı! Antalya'daki Yangın Kontrol Altına Alındı

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli Antalya'nın Kumluca ilçesinde sabah saatlerinde çıkan orman yangını ile alakalı yaptığı açıklamada, "Kumluca yangını, gece itibarıyla iklimsel bir değişiklik yaşanmazsa 'kontrol altında' diyebiliriz" ifadelerini kullandı.

Kumluca ilçesine bağlı Mavikent Mahallesi Yenicepınar civarında, Papazkoyu'nda saat 11.00 sularında orman yangını çıktı. Geniş bir bölgede süren yangına, havadan ve karadan müdahale yapıldı. Rüzgarın da desteği ile seraların olduğu bölgeye doğru yayılan yangına, 50 arazöz, 4 amfibi uçak, 7 helikopter ve 6 dozerle müdahale yapılıyor. Tüm birimler yangının yerleşim bölgesine yayılmaması için yoğun uğraş veriyor. Kızılçam ormanı olan arazide seralar ve evlerin olduğu bildirilirken, yangının yer yer kuvvetlendiği ve etkisini sürdürdüğü öğrenildi.

Orman Bölge Müdürlüğü görevlileri ise seralara yakın arazide çıkan yangının, bölgenin sarp olması ve rüzgarın sık sık yön değiştirmesi sebebi ile kontrol altına alınmakta güçlük yaşandığını bildirdi. Jandarma birimlerinin bölgede güvenlik terbirleri aldığını ifade eden görevliler, yangının yerleşim yerlerini değil, sera alanlarını tehdit ettiğini söyledi.

BAKAN PAKDEMİRLİ: İKLİMSEL BİR DEĞİŞİKLİK OLMAZSA GECE KONTROL ALTINA ALABİLİRİZ

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli yangın ile alakalı yaptığı açıklamada, "Kumluca yangını, gece itibarıyla iklimsel bir değişiklik yaşanmazsa 'kontrol altında' denebilir. 70 hektarlık alan hasar aldı. Seralardaki hasarlar minimal seviyede" ifadelerini kullandı.

"EVLERE ULAŞMAMASI İÇİN ÇABA SARF EDİLİYOR"

Kumluca Belediye Başkanı AK Parti'li Yusuf Göven de hızla olay yerine vardıklarını söyledi. Yangının çıkış sebebi ile alakalı şimdilik kesin bir bilgi sahibi olmadığını söyleyen Başkan Göven, rüzgarın etkisiyle yangının devamlı yön değiştirdiğini kaydetti. Birimlerin yangını kontrol altına alabilmek için yoğun uğraş verdiğini ifade eden Başkan Göven, orman içinde olan tarım alanlarının hasar aldığını anlattı. Başkan Göven, "Olay yerindeyiz. Şu an seralarda hasar var. Fakat evlere varmaması için uğraş veriliyor" dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal