23.05.2023-15:10 (Son Güncelleme:23.08.2023-13:16)


1

Almanya’nın Schleswig-Holstein eyaletine bağlı Elmshorn kentinde yaşayan Şahin ailesi bir anda bahçelerine düşen göktaşı sayesinde gündem oldu.



2

Almanya’nın Schleswig-Holstein eyaletine bağlı Elmshorn kentinde yaşayan Şahin ailesi bir anda bahçelerine düşen göktaşı sayesinde gündem oldu. Evde oturdukları sırada bir ses duyduklarını ve bahçelerine 3.7 kiloluk bir göktaşının düştüğünü ifade eden Şahin ailesi, nadir görülen büyüklükteki taş için 200 bin euro (yaklaşık 4 milyon 300 bin TL) teklif aldı. Aile göktaşını satmaya karar vermediklerini ve bir kasada sakladıklarını dile getirdi.



3

Bahçelerindeki çukuru gördükten sonra hemen itfaiyeye haber verdiklerini belirten Mahmut Şahin, “İlk başta bahçedeki deliğin gaz kaçağından veya kimyasal reaksiyondan kaynaklandığını düşündük ve itfaiyeye haber verdik. Göktaşı olduğunu düşünmedik. Kızlarım mıktanısla test yapılmasını istedi. Çünkü göktaşının çarpmanın etkisiyle saatler sonrasında bile manyetik alan yaydıklarını biliyorlarmış. Normal kaya ya da taşlarda böyle olmuyor” dedi.



4

Göktaşının kendileri için büyük bir şans olduğunu ifade eden Şahin, “Hem telefonda hem de şahsen birçok teklif aldım. Yurt dışından ve yurt içinden bana ulaştılar. En yüksek teklif şu anda 200 bin euro civarında... İlk aşamada beklemeyi düşünüyoruz. Büyük bir kasada saklıyoruz” diye konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr