Bağışıklık Sistemini Güçlendiren 5 Sağlıklı İçecek

Vücudunuzun savunma hattını güçlendirecek birbirinden faydalı içecek tariflerini sizin için derledik. Bağışıklığı güçlendirmek için ne yapılmalı? Detaylar haberimizde...

19.11.2021-12:21 - (Son Güncelleme: 19.11.2021-12:21)

Bağışıklık sisteminiz ne kadar güçlü ise hastalığa yakalanma riskiniz de bir o kadar az olur. Sağlıklı beslenme bağışıklık sistemini doğal olarak güçlendirmenin en etkili yoludur. Bağışıklık sistemini güçlendiren meyve ve sebzeleri tüketerek bağışıklığınızı kuvvetlendirebilirsiniz. Sizi hastalıklardan koruyan meyve sebzeleri içerek de tüketebilirsiniz. Vücudunuzun savunma hattını güçlendirecek birbirinden faydalı içecek tariflerini sizin için derledik. 

Bağışıklığı güçlendirmenin sırrı doğru beslenmekten geçer. Bağışıklık sisteminizi güçlendirecek bu enerji deposu içecek tariflerini meyve sıkacağı veya blender ile kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Şifa olsun!


BAĞIŞIKLIĞI GÜÇLENDİREN ÜÇLÜ!

Portakal, greyfurt ve zerdeçal ile bağışıklığınızı nirvanaya ulaştırabilirsiniz. Metabolizmanızı hızlandıracak bu vitamin bombası içecek karışımıyla, günlük ihtiyacınız olan C vitamini ihtiyacını alabilirsiniz. Portakal ve greyfurttun içerisindeki C vitamini, hücrelerinizi vücuda zarar veren maddelerden koruyan antioksidan özelliği barındırmaktadır. Zerdeçalda bulunan curcumin isimli bileşikse hem stresi azaltır hem de vücudu enfeksiyonlara karşı korumaya fayda sağlar.

VİTAMİN DEPOSU

Yeşil elma, havuç ve kapya biberin bir araya gelmesi bağışıklık sistemini güçlendirmeye ve yaşlanma belirtilerini azaltmaya fayda sağlamaktadır. Havuç sağlıklı bir bağışıklık sistemi için gerekli olan A vitamini ve elma ise C ve K vitaminlerini içermektedir. Ayrıca kırmızı dolmalık biber portakaldan nerede ise 3 kat daha fazla C vitamini içermektedir.

KARACİĞERİ TEMİZLİYOR!

Pancar, havuç, zencefil ve elma kanınızı temizler ve bağışıklığınızı yükseltir. Zencefil anti-inflamatuar ve anti-viral etkilere sahiptir. Pancarsa karaciğeri temizleyen betain amino asidi bakımından oldukça zengindir.

KABAK ÇEKİRDEĞİ SÜTÜNÜN MUTLULUK İLE BİR ALAKASI VAR!

Kabak çekirdeği sütü yalnızca bağışıklık sisteminizi güçlendirmek ile kalmaz, aynı zamanda içerdiği yüksek triptofan amino asitten dolayı mutluluk hormonu olarak bilinen serotonin ve dopaminin salgılanmasına da etki eder.

Yaklaşık 1 fincan kabak çekirdeği içini bir miktar suyla blenderdan geçirerek bir tülbent yardımıyla süzün işte bu kadar kabak çekirdeği sütünüz hazır. 

TOKSİNLERE KARŞI SAVAŞIYOR!

Ispanak, salatalık, yeşil elma ve limon öyle güçlü bir dörtlü ki… Bu tarif tam detoks severlere göre! Sebze ağırlıklı olan bu yeşil içecek vücuttaki zararlı toksin maddeleri temizliyor. Düşük glisemik indeksli olan bu içecek beslenmelerinde meyve şekerini kesmek isteyenler ve  kandida rahatsızlıkları ile uğraşanlar için birebir…  Bu içecek ile şişkinlik ve fazla kilolardan kurtulacaksınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal