Bağdat ve Erbil, 6 Yıl Sonra Yeniden Ortak Operasyon Düzenleyecek

Irak hükümeti ve Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) 6 yıl aradan sonra terör örgütü DEAŞ ile savaşmak suretiyle tekrar ortak operasyon merkezleri açılması noktasında anlaşma sağladı.

04.07.2020-19:39 - (Son Güncelleme: 04.07.2020-19:27) Bağdat ve Erbil, 6 Yıl Sonra Yeniden Ortak Operasyon Düzenleyecek

KÜRTLER 6 YIL ARANIN ARDINDAN YENİDEN ANLAŞTI

IKBY Peşmerge Bakanlığı Genel Sekreteri Cabbar Yaver,

açıklamasında, Irak ordusu ve Peşmerge güçlerinin Diyala, Kerkük, Salahaddin ve Musul vilayetlerinde yeniden faaliyete geçirilecek 4 ortak operasyon merkezinde terörle mücadele için birlikte hareket edeceğini kaydetti.

Bağdat ile varılan askeri anlaşmanın içeriğine değinen Yaver, anlaşmada, 4 merkezin yeniden operasyonlara başlaması, mutabık olunan komutanların atanması ve gerekli askeri mühimmatın tedarik edilmesi maddelerinin yer aldığını sözlerine ekledi.

Yaver, ordu ve Peşmerge arasındaki bu anlaşmanın, DEAŞ'ın yeniden ortaya çıkmasını engelleme amacı taşıdığını kaydetti.

Irak Savunma Bakanlığı ve Peşmerge Bakanlığından oluşan ortak heyetler, 2018'den bu yana söz konusu ortak operasyon merkezlerinin kurulması için Erbil ve Bağdat'ta birçok toplantı gerçekleştirmişti.

DEAŞ İLE BİRLİKTE ORTADAN KALKAN OPERASYON MERKEZLERİ

Terör örgütü DEAŞ, Haziran 2014'te başlattığı saldırılar ve Irak ordusunun ani bir şekilde çekilmesi sonucu Musul, Salahaddin ve Enbar vilayetinin tamamıyla Diyala ve Kerkük vilayetlerinin bir kısmını 3 yıl boyunca elinde tutmuştu.

DEAŞ'ın ortaya çıktığı Haziran 2014'ten önce Erbil ve Bağdat arasında tartışmalı bölgeler olarak kabul edilen Kerkük, Diyala, Salahaddin ve Musul'da söz konusu 4 ortak operasyon merkezi bulunuyordu.

Söz konusu operasyon merkezleri, DEAŞ ortaya çıktıktan sonra önemini yitirmiş, faaliyetleri de aslıya alınmıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal