20.03.2019-16:52 (Son Güncelleme:03.05.2021-17:32)


1

1. BRIDGE Sırt üstü yere uzanarak dizlerinizi kırın ve ayaklarınızı yere basın. Karın kaslarınızı sıkarak kalçanızı yukarı doğru itin. Kalça ve bacaklarınızı sıkarak 12 tekrar 3 set halinde yapacağınız egzersiz bacaklarınızı sıkılaştırır ve kalçalarınızdaki yağları yakar.



2

2. SCISSOR KICKS Yere sırt üstü uzanıp ellerinizi kalçanızın altına alın. Bacaklarınızı yukarı kaldırarak makas hareketi gibi içiçe çapraz şekilde açıp kapayın. 3 set 15 tekrar şeklinde uygulayacağınız bu bacak egzersizi iç ve ön üst bacak kaslarını sıkılaştırır ve karın kaslarının şekillenmesine yardımcı olur.



3

3. LEG LIFT Step tahtası veya 30 cm'lik bir bank üzerine merdiven çıkar gibi çıkıp inebilirsiniz. İsterseniz elinize çeşitli ağırlıklarda dumbell alarak hareketi daha fazla yağ yakacak hale getirebilirsiniz. Hareketi 3 set ve 12 tekrarla tamamlayabilirsiniz.



4

4. LUNGE Lunge hareketi en etkili bacak hareketlerinden biridir. Ayakta dik bir şekilde dururken sağ bacağınızla öne hamle yapıp sol bacağınızı esnetmelisiniz. Dizlerinizi yere değdirmeden 1 saniye boyunca pozisyonunuzu koruyun. Daha sonra sol bacağınızla aynı hareketi tekrarlayın. 3 set ve 12 tekrar hareketi etkili kılar. Selülit oluşumunu önleyen bu hareket bacaklarınızın sıkılaşmasını sağlar.



5

5. SUMO SQUAT Dik bir şekilde dururken ayaklarınızı kalça genişliğinden biraz daha fazla olacak şekilde iki yana açın. Duruşunuzu bozmadan yavaşça aşağı doğru oturur gibi eğilin. Bu pozisyonda 2 saniye kalarak tekrar başlangıç pozisyonuna dönün. Bu egzersizi daha etkili kılmak için ufak ağırlıklarla hareketi tekrarlayabilirsiniz. 3 set ve 15 tekrar şeklinde her gün yapacağınız bu bacak egzersizi iç bacak yağlarınızı yakmanıza yardım eder.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR