11.01.2021-16:28 (Son Güncelleme:19.04.2024-03:20)


1

Genie, 1957 yılında dünyaya geldi. Sadece 1 buçuk yaşındayken zihinsel engelli olduğunu düşünen babası onu evin bir yatak odasına kilitlemeye başladı. Yatak odasında, evin arka kısmında kalıyordu. Bu detaylardan sonra yaşananlar tarihe kara leke olarak kazındı...



2

ABD tarihinin en korkunç öykülerinden biridir... Genie Wiley'nin hayatı! İsmi olayların yaşandığı günlerde ve sonrasına asla açıklanmayan bu küçük kız, babası tarafından bir odaya kapatılıp ergenlik çağına kadar dünya ile hiç bağ kurmamıştır.



3

Odada sadece tavuk telinden yapılmış kapaklı bir beşik ve lazımlıklı bir sandalye vardı. Camlar güneş girmemesi ve komşuların bu vahşete tanık olmaması için alüminyum folyo ile kaplanmıştı.



4

Babası sürekli olarak kucağında bir silah ile oturuyor, sık sık Genie’yi bir sandalyeye bağlıyor, küçük kız herhangi bir ses çıkardığında ona kalın bir tahta parçası ile vuruyordu.



5

Genie tam 12 yıl boyunca bu odada kapalı kaldı. Dış dünya ile hiçbir iletişimi olmadı, konuşmayı, koşmayı ya da birçok basit beceriyi öğrenemedi. Sürekli işkence gördü ve aç bırakıldı…. 4



6

Kasım 1970’te hemen hemen tamamen kör olan annesi, devlet yardımı almak için başvuru yapınca tüm karanlık ortaya çıktı. Sosyal işlerde çalışan bir görevli aile ile görüşmeye gitti ve Genie’nin durumunda dehşet verici şeylerden şüphelendi.



7

13 yaşındaki genç kızın altında bez bağlıydı, herhangi bir dil konuşamıyordu ve vücut hareketleri bir bebeğinki ile aynıydı. Sosyal işler çalışanı Genie’yi 6 yaşında otizmli bir çocuk sanmıştı.



8

Sosyal işler müdürlüğünün bu korkunç olayın farkına varması polisi de hareketlendirmişti. Eve giden şerif, tüm perdelerin sürekli kapalı tutulduğunu ve evin karanlık olduğunu gördü.



9

Genie’nin abisi evi ‘Nazi kampı’ olarak tanımlamıştı. Doktor kontrolü altına alınan 13 yaşındaki Genie’nin, 8 yaşındaki bir çocuğun gelişimini gösterdiği ve sadece 26 kilo olduğu kayıtlara geçti.



10

ABD bilim dünyası için kaçırılmayacak bir fırsat haline gelen bu sıra dışı vaka, ünlendikçe daha çok doktor Genie’nin peşine düştü.



11

13 yaşına kadar vahşi bir hayvan gibi yetiştirilen bu kızı incelemek istiyorlardı. Bu sırada Genie’nin hem annesi hem de babası çocuk istismarı yüzünden tutuklandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR