27.06.2019-15:17 (Son Güncelleme:07.01.2023-16:24)


1

Azra Akın kimdir?

Azra Akın kimdir?

Hollanda da dünyaya gelen Azra Akın, 8 Arlık 1981 doğumludur. 1.76 uzunluğunda ve 52 kilo olan Azra Akın’ın, Babası Nazım Akın eski futbolcu annesi Ayda Akın ise öğretmendir. Güzel mankenin kendisinden iki yaş küçük Doruk adında birde kız kardeşi vardır. Doğma büyüme Hollanda’lı olan Azra Akın’ın babası Afyonkarahisar doğumludur.



2

Kariyeri

Kariyeri

Elite Model yarışmasına 1998 yılında katılan ve Türkiye ayağında derece alan Azra Akın, daha sonrasında 2022 yılında Miss World yarışmasına katılmış ve birincilik almıştır. İlk olarak Nijerya'da düzenlenmesi planlanan yarışma, bu ülkede Amina Lawal adlı kadının evlenmeden çocuk sahibi olması ve bunun sonuncunda ölümle cezalandırılmasını protesto için birçok ülke tarafından boykot edilme tehlikesiyle karşı iptal edilince, yarışma Londra'ya alınmıştır.



3

Yarışma sonrasında ünlenen Azra Akın, modellik yapmaya başlamış aynı zamanda TV dizilerinde rol almaya başlamıştır. İlk olarak 2004'de baş rolü Tamer Karadağlı ile paylaştığı Yağmur Zamanı adlı dizide Eylül karakterini canlandırmıştır. 2009'da Sadri Alışık Tiyatrosu'nda Kemal Başar'ın yönetmenliğinde, 72. Koğuş adlı oyunda sahnede rol almıştır. Daha sonrasında Yok Böyle Dans yarışmasına katılmış ve 2011 yılında Star TV'de yayınlanan Geniş Aile dizisinde rol almıştır.



4

E;'yke kucak kucağa yakalandı

E;'yke kucak kucağa yakalandı

Ünlü model Bebek'te bir mekanda eşiyle kucak kucağa kameralara yakalandı. İkilinin romantik dakikaları ve birbirlerini öpmeye doyamadıkları o anlar çevredekilerin dikkatini çekti.



5

Eşi kim?

Eşi kim?

2002 yılında dünya birinciliği bulunan ve ülkemize dünya güzellik yarışmasında ikinci kez birincilik duygusu yaşatan Azra Akın’ın en gözde ilişkisi kendisini gibi dereceli güzel Kıvanç Tatlıtuğ ile olmuştur. Ancak bu birliktelik uzun sürmemiştir. Azra Akın 2017 yılında Atakan Koru ile evlenmiş ve ikilinin bir kızları olmuştur.



6



7



8

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr