31.12.2021-09:37 (Son Güncelleme:31.12.2021-15:03)


1

Azize Sibel Gönül'ün komisyon başkanlığı döneminde; “Kadına yönelik şiddet ve ayrımcılıkla mücadele anlamında ilk ve tek sözleşme olan İstanbul Sözleşmesi ve 6284 sayılı “Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun” başta olmak üzere birçok kanun komisyonda görüşülerek yasalaşmıştır.



2

Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Azize Sibel GÖNÜL, “Toplumsal Cinsiyet Açısından Anayasa”, “Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinde Medyanın Rolü”, “Her Alandaki Kadın İstihdamının Artırılması ve Çözüm Önerileri” ve “Toplumsal Cinsiyete Duyarlı Bütçeleme ” gibi komisyon raporlarını yayımlayarak ülkemizde kadın sorunları ve toplumsal cinsiyet eşitliği konularında önemli çalışmalara imza atmıştır.



3

Yayımlanan yeni karara göre Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikalar Kurulu üyeliğine Azize Sibel Gönül atandı.



4

Milletvekilliği döneminde başarılı işlere imza atan Gönül, yeni göreviyle Cumhurbaşkanlığı'nda yer alacak.



5

Azize Sibel Gönül ile birlikte Eti Maden İşletmeleri Genel Müdür Yardımcılığı ve Yönetim Kurulu üyeliğine Hüseyin Uyan atandı. Ayrıca Sanayi ve Teknoloji Bakanlığında açık bulunan Düzce İl Müdürlüğüne Mehmet Sarıoğlan, Karabük İl Müdürlüğüne ise İsrafil Yıldız getirildi. Tarım ve Orman Bakanlığı'nda açık bulunan Kastamonu İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne Bekir Yücel Tanrıkulu'nun, Sinop İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne ise Fatih Önlem'in atamaları yapıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR