Azerbaycan’ın Başı Sağ olsun

Elçibey döneminin İçişleri Bakanı Azerbaycan Bozkurt Partisi'nin lideri İskender Hamidov tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

27.02.2020-15:26 - (Son Güncelleme: 27.02.2020-16:01) Azerbaycan’ın Başı Sağ olsun

Elçibey döneminin İçişleri Bakanı Azerbaycan Bozkurt Partisi'nin lideri İskender Hamidov tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Azerbaycan Kurtuluş Savaşı’Nda olağanüstü başarılar elde eden Hamidov, Çeçenistan’ın Ruslar tarafından işgal edilmesi üzerine Çeçenistan’a geçmiş, Cahar Dudayev ile birlikte direniş savaşını başlatmıştı. Çeçnistan savaşında da üstün başarılar elde eden Hamidov, Rusların darbe almasından sonra tekrar Azerbaycan’a geçmiş ülkesine hizmet etmeye devam etmişti.

Hamidov, Azerbaycan'ın bağımsızlığının ilk yıllarında, 16 Mayıs 1992-16 Nisan 1993 yılları aralığında İçişleri Bakanı olarak görev yapmıştı.

İSKENDER HAMİDOV KİMDİR?

1988-1991 yılları arasında devam eden milli bağımsızlık harekatının içerisinde yer almış, 1992-1993 yıllar arasında içişleri bakanlığı görevinde bulunan milliyetçi lider Hamidov'un sessizliğine son vermesine politikaya geri dönüş sinyali olarak değerlendirdi. Hamidov 1995 yılında göz altına alınmış ve 14 yıl hapis cezası ile cezalandırılmıştı. Ilham Aliyev'in başkanlığının başlarında 2004 yılında serbest kalmıştı. Bundan kısa bir süre sonra ise aktif siyasetten çekildiğini duyurmuş ve özellikle de devlet başkanı İlham Aliyev aleyhinde açıklama yapmamaya özen göstermişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal