Azerbaycan’dan Kahramanmaraş depremi hakkında dikkat çeken sözler: Türkiye'nin inşası bizim inşamız

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 11 ilde büyük yıkıma neden olan depremler sonrası, ülkemizdeki yeniden inşa süreci devam ediyor. Kardeş ülke Azerbaycan Başkanvekili Türkiye için yardımlarının devam edeceğini belirterek “Türkiye'nin inşası bizim inşamızdır” dedi.

19.04.2023-11:21 - (Son Güncelleme: 19.04.2023-11:28)

6 Şubat 2023 merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler, 11 ilde büyük yıkıma neden oldu. Türkiye’nin en büyük afetlerinden biri olan depremde 50 binden fazla insan hayatını kaybetti. Depremin etkili olduğu bölgelerde enkaz kaldırma ve yapılanma çalışmaları devam ederken, Türkiye dostu ülkelerden de yardım gelmeye devam ediyor. 

“Türkiye'nin inşası bizim inşamız”

Depremin ilk gününden beri ülkemizin yanında olan Azerbaycan, yıkımın büyük olduğu yerlerdeki yeniden yapılanma sürecinde de Türkiye’nin yanında olacaklarını belirtti. Azerbaycan, deprem illerine yönelik maddi desteğini sürdürecek. Azerbaycan, Kahramanmaraş'ın yeniden inşası için 100 milyon dolarlık bir yardım bütçesi hazırladı.

Sabah.com’da yer alan habere göre; Deprem anından beri arama kurtarma, erzak ve çadır yardımları ile yanımızda olan Azerbaycan maddi desteğe devam ediyor. Türkiye Çin İş Geliştirme ve Destekleme Derneği'nce düzenlenen iftar programına katılan Azerbaycan Millet Meclisi Başkan Vekili Adil Aliyev, ülkemizde yaşanan depremler ilgili açıklamalarda bulundu. 

"Elimizden geleni yapacağız"

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Aliyev; "Depremden hemen sonra çocuğundan yaşlısına tüm Azerbaycan, Türkiye'nin yanında olmak istedi ve oldu. Sayın Cumhurbaşkanımız, Kahramanmaraş için 100 milyon dolar ayırdı. Azerbaycan Caddesi'nin yeniden inşa edilmesine destek olacağız. Oradaki arazileri de gezdik. Yakın günlerde yeni çalışmalar başlayacak. Elimizden geleni yapacağız. Bir millet olduğumuzu her zaman göstereceğiz. Önderimiz Haydar Aliyev'in dediği gibi, Türkiye'nin sağlığı bizim sağlığımız, Türkiye'nin inşası bizim inşamızdır" ifadelerini kullandı. 

Türkiye’nin de her daim tüm imkanları ile Azerbaycan’ın yanında yer aldığına dikkat çeken Aliyev, "Bizim milletimiz her zaman bir olarak var olacak. Milletimizi, kardeşliğimizi sevmeyen devletler çoktur. Ama biz bir olarak onlara karşı durmayı başarmalıyız. Türkiye'mizin kısa zamanda büyük başarılar elde ettiğini bilerek, her zaman Türkiye'mizin arkasında olduğumuzun bilinmesini isteriz" dedi.

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal