Azerbaycan’dan haber365.com.tr’a Ödül

Azerbaycan merkezli Uluslararası Siyasal Toplumsal Süreçlerin Araştırılması Merkezi, Karabağ savaşı sürecinde kamuoyunu bilgilendiren ve gerçek haber/analizler yayımlayan internet sitemizi ödüllendirdi.

30.03.2021-11:50 - (Son Güncelleme: 05.04.2021-12:57) Azerbaycan’dan haber365.com.tr’a Ödül

haber365.com.tr'nin doğru, gerçek ve yerinde haberciliğine uluslararası kuruluştan ödül geldi. Ulusal ve uluslararası haber ve analizlerde hit şehvetine kapılmadan gerçek ve doğruyu yayımlayan haber sitemiz, yabancı ülkeler ve uluslararası kuruluşlar tarafından takip edilmeye devam ediyor.

haber365.com.tr’nin doğru yayın politikası,  merkezi Bakü'de bulunan Uluslararası Siyasal Toplumsal Süreçlerin Araştırılması Merkezi tarafından ödüllendirildi. Dün akşam İstanbul’da yapılan törenle II. Karabağ Savaşı sırasında doğru ve gerçek haberleri topluma ulaştıran haber sitemiz ve Genel Yayın Yönetmenimiz Erdal Şimşek'e ödül takdim edildi.


Ödül töreni Azerbaycan ve Türkiye'nin bağımsızlığı uğruna şehit olan vatan kahramanlarının hatırası için bir dakikalık saygı duruşuyla başladı. İki kardeş ülkenin Milli Marşlarının seslendirilmesinin ardından konuşma yapan Merkez Başkanı Samir Adıgüzelli 44 günlük savaş süresinde kazanılan zaferde Azerbaycanlı medya mensuplarının yanı sıra Türkiye'den bazı basın mensuplarının da emek harcadığını, kimi zaman ölümü göze alarak enformasyon akışında kardeş ülkeye destek sağladıklarını dile getirdi. 

Daha sonra İSBAM Basın Servisi'nin hazırlamış olduğu sinevizyon gösterimi gelen misafirlere izletildi. Zafer Medya ödüllerinin Azerbaycan basınındaki ilk sahibi İçtimaı Televizyonu'nun Karabağ temsilcisi, Karabağ gazisi Şöhret Eyvazov meslektaşlarını kutlayarak bu ödülün ileriki dönemlerde iki kardeş ülke arasında beraberliğin simgesi haline geleceğinden emin olduğunu söyledi.


Karabağ gerçeklerinin dünya kamuoyuna ulaştırılması konusunda meslek ilkelerini sıkı sıkıya koruyarak gerçekleri okurlarına aktaran haber365.com.tr ve kendisine takdim edilen ödülü alan Genel Yayın Yönetmenimiz Erdal Şimşek, yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı.

''I. Karabağ savaşına cephede günü gününe tanıklık eden bir gazeteci olarak 2 savaşı da aynı titizlikle ve daha geniş bir perspektifle ve geniş bir haber kadrosu ile takip ettim, şunu fark ettim: Azerbaycan Türk Silahlı Kuvvetleri bu savaşı uzun bir strateji ve engin bir aklın harmanlanması ile kazanmıştır. Bu akıl, Haydar Aliyev’in temelini attığı ve İlham Aliyev’in devam ettirdiği strateji ve idealin sonucudur. Bu Azerbaycan halkının gasp edilen topraklarının kurtarılması idealinin sonucudur. İnanıyorum ki, bu Aliyev aklı, işgal altındaki Batı ve Kuzey Azerbaycan’ın diğer topraklarını da bağımsızlığa erdirecektir.''

Toplantıda Azerbaycan devleti adına İstanbul Konsolosu Zaur Ahundzade ve devlet yüksek bürokrasisinden isimler de katıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal