Azerbaycan ve Ermenistan Ateşkeste Anlaştı

Azerbaycan ve Ermenistan, Dağlık Karabağ'da esir ve cenazelerin değişimi için bugün saat 12.00'den itibaren ateşkese varılması konusunda anlaştı.

10.10.2020-09:08 - (Son Güncelleme: 10.10.2020-08:55) Azerbaycan ve Ermenistan Ateşkeste Anlaştı

Azerbaycan ve Ermenistan, bugün saat 12.00'dan itibaren ateşkes ilan edilmesi konusunda anlaştı. Dağlık Karabağ'da insani amaçlı olarak esirlerin ve cenazelerin değişimi için bugün 12.00'dan itibaren ateşkes yapılacak.

Ermenistan işgalindeki Dağlık Karabağ'da yaşanan çatışmalarla ilgili Rusya lideri Vladimir Putin'in davetiyle ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un arabuluculuğunda  Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ve Ermenistan Dışişleri Bakanı Zohrab Mnatsakanyan Moskova'da düzenlenen istişare toplantısında bir araya geldi.

10 saatten fazla süren toplantının ardından Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ortak açıklamayı okudu.

ATEŞKES BUGÜN SAAT 12'DE

Lavrov, açıklamasında "10 Ekim 2020'de (bugün) saat 12.00'dan itibaren insani yardım amaçlı olarak Uluslararası Kızılhaç Komitesinin arabuluculuğu ve kriterleri doğrultusunda esirlerin, tutsakların ve cenazelerin değişimi için ateşkes ilan edildi" dedi.

Lavrov, ateşkes rejiminin parametreleri üzerinde ayrıca çalışılacağını, Azerbaycan ve Ermenistan'ın AGİT Minsk Grubu eş başkanları arabuluculuğunda barışçıl bir çözüme ulaşmak için müzakerelere başlayacağını kaydetti. 

Rus Dışişleri Bakanı Lavrov ayrıca tarafların müzakere süreci formatının değişmediğini bildirdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal