Azerbaycan Ordusu Suşa'yı Kuşattı

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev sosyal medya hesabından Dağlık Karabağ'ın fethi yolunda Karabağ'ın kalbine giden yol olan Suşa'nın kuşatıldığını açıkladı.

20.10.2020-10:06 - (Son Güncelleme: 20.10.2020-10:08) Azerbaycan Ordusu Suşa'yı Kuşattı

Ermenistan işgali altındaki topraklarını kurtarmak için operasyonlarını sürdüren Azerbaycan, Ermenistan mevzilerinde ilerleme kaydetmeye devam ediyor. Şimdiye kadar birçok yerleşim yeri işgalden kurtarılırken, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Dağlık Karabağ'ın kalbine giden yol olan Suşa'nın kuşatıldığını duyurdu.

Azerbaycan işgal altındaki noktalardan sevindirici haberler vermeye devam ediyor. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, sevindirici haberi sosyal medyadan duyurdu. Karabağ'ın kalbine giden Suşa'nın kuşatıldığını duyuran Aliyev, kritik Hudaferin Köprüsü'ne Azerbaycan bayrağının resmen dikildiğini açıkladı.

KARABAĞ FETHİNE AZ KALDI

Azerbaycan'da son dakika sevindirici haber geldi. Azerbaycan halkı, Karabağ'ın işgalden kurtarılmasına çok az kaldığı müjdesiyle uyandı. Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Hudaferin Köprüsü'ne bayrağın dikildiğini, Karabağ'ın kalbine inen kritik bölge Suşa'nın Azerbaycan ordusu tarafından kuşatıldığını açıkladı.

KARABAĞ'IN KALBİNE GİDEN SUŞA KUŞATILDI

Azerbaycan ordusu, ikinci ateşkesi de ihlal eden Ermenistan'a cephede cevap vermeye devam ediyor. Cebrail'e bağlı 13 köyün daha kurtarıldığı belirtilirken, Azerbaycan ordusu, Ermenistan'ın 27 yıl önce işgal sırasında Dağlık Karabağ'a başkent yaptığı Hankendi sınırına dayandı.

Ermenistan'ın ikinci kez ateşkesi ihlal etmesi sonucu operasyonlara kaldığı yerden devam etme kararı alan Azerbaycan, Hankendi'nin düşmesi için kritik öneme sahip olan Suşa'yı kuşattı. Güneyde Zangilan ve kuzeyde Kelbecer'in işgalden kurtarılması durumunda Erivan'ın Karabağ ile bağlantısı kesilmiş olacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal