24.06.2021-16:29 (Son Güncelleme:27.10.2021-11:51)


1

Gürcistan

Gürcistan

Turist olarak Gürcistan’ı ziyaret etmek istediğiniz takdirde 1 yıla kadar ülkeye vizesiz giriş yapabilirsiniz. Buna ek olarak pasaportsuz turlara katılabilir, yalnızca kimlik göstererek seyahat edebilirsiniz. Sadece yeni çipli kimlik kartı sahiplerinin pasaport olmadan ülkeye giriş yapabileceğinin altını çizmekte fayda var.



2

Azerbaycan

Azerbaycan

3 Haziran 2020 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan bildiri ile Türkiye ile olan vize uygulaması kaldırılan Azerbaycan'a vize almadan, pasaport göstermeden sadece kimlik belgeniz ile seyahat edebilirsiniz. Bu vize muafiyetine bağlı olarak iki ülke vatandaşları 90 günü aşmamak kaydıyla pasaportsuz giriş-çıkış yapabilirler. 90 günü aşan durumlarda ise ikamet izni başvurusu zorunludur.



3

Kamboçya

Kamboçya

Kamboçya’ya gitmek isteyen Türk vatandaşlarından Umuma Mahsus (Bordo) pasaport hamilleri vize almak zorundadır ancak Hizmet (Gri), Hususi (Yeşil) ve Diplomatik (Siyah) pasaport hamilleri ise 180 gün içerisinde 30 günü aşmayan süreli ziyaretlerinde vizeden muaftır.



4

Laos

Laos

Laos’a seyahat etmek isteyen Türk vatandaşları Umuma Mahsus (Bordo), Hizmet (Gri), Hususi (Yeşil) ve Diplomatik (Siyah) pasaport sahibi olmaları fark etmeksizin vizeye tabidir. Laos’a yapılacak 30 güne kadar olan ziyaretler için Türk vatandaşları belirli şartlarla kapıda vize alabilmektedir.



5

Moldova

Moldova

Doğu Avrupa’da Ukrayna ve Romanya arasında yer alan Moldova ile kimlikle seyahat dönemi 19 Şubat 2019’da başladı. Moldova ve Türk vatandaşları karşılıklı yapacakları ziyaretlerde 180 gün içerisinde 90 günü aşmayacak süreye uymak kaydıyla kimlikleri ile seyahat edebiliyor.



6

Myanmar

Myanmar

Myanmar’a seyahat edecek olan Türk vatandaşlarından Umuma Mahsus (Bordo), Hizmet (Gri), Hususi (Yeşil) ve Diplomatik (Siyah) pasaport sahibi olmaları fark etmeksizin vize almak zorundadır. Myanmar Vize Türleri Myanmar’a giderken seyahat amacına göre seçilebilecek vize türleri şu şekildedir: Myanmar Turistik Vize Myanmar Ticari Vize Myanmar Transit Vize



7

Nepal

Nepal

Nepal Federal Demokratik Cumhuriyeti ile Türkiye arasında herhangi bir vize anlaşması bulunmamaktadır. Bu nedenle Nepal Federal Demokratik Cumhuriyeti'ne seyahat etmeyi planlayan Bordo (Umumi), Hususi (Yeşil), Hizmet(Gri), Diplomatik (Siyah) Pasaporta sahip tüm Türk vatandaşlarının seyahat öncesi vize almaları mecburidir.



8

Ukrayna

Ukrayna

Ukrayna’ya hem vizesiz hem de pasaportsuz gidebilirsiniz. 180 gün içinde 90 güne kadar giriş izni veren Ukrayna’ya eğer pasaport almadan seyahat etmek istiyorsanız yeni tip çipli kimlik kartınızın olması gerekmektedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR