Ayvalık Rahmi M. Koç Müzesi Yeniden Sanatseverlerle

Coronavirüs tedbirleri kapsamında 17 Mart'ta geçici olarak kapatılan Ayvalık Rahmi M. Koç Müzesi, normalleşme sürecinde ziyaretçilerine kavuştu.

19.06.2020-17:25 - (Son Güncelleme: 19.06.2020-17:20) Ayvalık Rahmi M. Koç Müzesi Yeniden Sanatseverlerle
Rahmi M. Koç Müzecilik ve Kültür Vakfı bünyesinde faaliyet gösteren ve coronavirüs tedbirleri kapsamında 17 Mart'ta geçici olarak kapatılan Ayvalık Rahmi M. Koç Müzesi, normalleşme döneminde yeniden ziyaretçileriyle buluştu.

Balıkesir’in Ayvalık ilçesine bağlı, Cunda Adası'nın en önemli tarihi yapılarından birinde yer alan müze, 15. yüzyılda küçük bir ibadethane olarak inşa edildi.

Zengin koleksiyonuyla ziyaretçilerine insanlığın bilimsel ve teknolojik hafızasını aktaran ve Ayvalık’ın ilk özel müzesi olma özelliği taşıyan müze, 1873’te eski temelleri üzerinde yeniden inşa edildikten sonra metropolitlik kilisesi olarak ibadete açıldı.

Hijyen ve güvenlik prosedürlerine uygun olarak yeniden ziyaretçilerle buluşan yapı, 1927-28’de minaresiz bir camiye çevrildi.

1944’teki depremde büyük hasar gören ve Mayıs 2012’de Rahmi M. Koç Müzecilik ve Kültür Vakfı tarafından kültürel ve sanatsal etkinliklerde kullanılmak üzere Vakıflar Genel Müdürlüğü’nden kiralanan yapı restore edildi ve 31 Mayıs 2014 tarihinde ziyarete açıldı.

Ziyaretçilerin dinlenebileceği bir kafe ve hatıralıkların yer aldığı hediyelik eşya dükkanının da bulunduğu müzedeki, Sevim ve Necdet Kent Kitaplığı da yeniden ziyaretçi kabul etmeye başladı.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal