Ayşe Kökçü Kimdir?

Ayşe Kökçü 1955 yılında İstanbul'da Mayıs ayında doğmuştur. Türk tiyatrolu oyunculuğunun yanında aynı zamanda sinema ve dizi oyunculuğu da yapmıştır. Eğitim hayatını özel Kadıköy kız Koleji'nde ilk orta ve lise öğrenimini tamamlamıştır.

14.07.2020-12:05 - (Son Güncelleme: 14.07.2020-12:04) Ayşe Kökçü Kimdir?

İstanbul Üniversitesi'nde kazanarak burada Türkoloji bölümünde eğitim gören Ayşe Kökçü, tiyatroya olan ilgisinden dolayı İstanbul Belediyesi'ne ait olan konservatuarda Tiyatro üzerine eğitimler almıştır. Oyuncu eğitimlerini alanında başarılı Melih Cevdet Anday, Yıldız Kenter, Çetin İpekkaya ve Sabahattin Kudret Aksal gibi önemli isimlerden almıştır. Oyuncu eğitim gördüğü konservatuarından 1980 yılında mezuniyetinin ardından şehir tiyatrolarında iş hayatına atılmıştır. Ayşe Kökçü kendisi gibi tiyatrocu olan Salih Sarıkaya ile 1977 yılında evlenmiştir. Bu evliliği ile birlikte Başar Sarıkaya isminde bir oğlu olmuştur. Bir süre sonra evliliğini sonlandırmıştır. Uzun bir aradan sonra yine kendisi gibi oyuncu Avni Yalçın ile hayatını birleştirmiştir. Bu evliliği de 2001 yılında sona ermiştir uzun yıllar boyu çalışma arkadaşlığı yaptığı kendisi gibi tiyatrocu olan Gökhan Mete ile 2016 yılında hayatını birleştiren oyuncu mutlu bir evlilik sürdürmüştür.

Ayşe Kökçü Tiyatro Oyunculuğu Hayatı

Ayşe Kökçü yaptığı röportajlarında, konuk olduğu televizyon programlarında her defasında tiyatroya olan sevgisini söylemiştir. 35 yıl şehir tiyatrolarından çalışarak tam bir tiyatro oyuncusu olduğunu da göstermiştir aynı zaman da oyuncu 1977 yılında tek kişilik olarak sahnede yer aldığı bir kadın oyununda oynamıştır. Nedim Saban Tiyatrosu'nda gerçekleştirilen bu oyun sanatçının büyük alkış almasına sebep olmuştur. Ardından yine Nedim Saban Tiyatrosu'nda polisin müşterileri oyununda yer almıştır. Şehir tiyatrolarında Hamarat sade oyununda da rol alan oyuncu sahne tozunu yutmak isteyen gençlere de ilham olmuştur.

Ayşe Kökçü Dizi Ve Film Oyunculuk Hayatım

1985 yılında ilk filmiyle sinemaya adım atan Ayşe Kökçü, usta oyuncu Şener Şen ile birlikte çıplak vatandaş filminde başarılı oyunculuk sergilemiştir. Daha sonra Türk televizyon tarihinin en uzun yıllar süren popüler dizisi Bizimkiler’ de   Mehmet Akan, Savaş Dinçel, Salih Kalyon, Ercan Yazgan ve Erdal Özyağcılar gibi işinde başarılı Usta oyuncularla birlikte rol almıştır. Ayşe Kökçü oyunculuğa uzun bir aradan sonra 2015 yılında ünlü siyaset adamı Turgut Özal'ın eşi Semra Özal karakteri ile tanıklar isimli dizide rol almıştır. 2015 yılında yayınlanan ve TRT ekranlarında gösterilen bu dizi yine Ayşe Kökçü’nün beğeni almasına sebep olmuştur. Aynı yıl içerisinde Murat Cemcir Ahmet Kural ve Seda Bakan gibi oyuncularla sevilen dizi Kardeş Payı’nda oyunculuk yapmıştır. Ayşe Kökçü’nün diğer film ve dizileri ise 2006 yılında Yalancı Yarim, 2005 yılında Eylül ve yine aynı yıl içerisinde nefes nefese dizisinde, 2013 yılında Gelmeyen Bahar, 2009 yılında yayınlanan yengeç oyunu gibi başarılı dizilerde rol alarak dikkat çeken karakterlere de hayat vermiştir.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal