Ayşe Begüm Onbaşı kimdir, kaç yaşında? Türk aerobik jimnastikçi Ayşe Begüm Onbaşı hakkında bilgiler

Aerobik Cimnastik Dünya Şampiyonası'na katılarak Türkiye'ye altın madalya kazandıran Ayşe Begüm Onbaşı'nın hayatı çok sayıda kişi tarafından araştırılıyor. Peki, Türkiye'deki en başarılı aerobik cimnastik sporculardan birisi olan Ayşe Begüm Onbaşı kimdir, kaç yaşında? İşte, Türk aerobik jimnastikçi Ayşe Begüm Onbaşı hakkında bilgiler..

18.06.2022-01:58 - (Son Güncelleme: 18.06.2022-01:58) Ayşe Begüm Onbaşı kimdir, kaç yaşında? Türk aerobik jimnastikçi Ayşe Begüm Onbaşı hakkında bilgiler

Milli sporcu Ayşe Begüm Onbaşı, katıldığı Aerobik Cimnastik şampiyonalarında ülkesini başarıyla temsil etmeye devam ediyor. Aerobik Cimnastik Dünya Şampiyonası'na katılan ve burada gösterdiği performans ile altın madalyaya layık görülen genç sporcunun hayatı ve biyografisi çok sayıda kişi tarafında araştırılıyor.

En son Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de Aerobik Jimnastik Dünya Şampiyonası’na katılı ve burada bir performans sergiledi. Gösterdiği performans sonrasında Türkiye'ye altın madalya kazandıran Ayşe Begüm Onbaşı, en çok gündemde yer alan sporcuların başında gelmeye başladı. Ülkesine gurur yaşatan genç sporcunun hayatı ise bu çerçevede merak edilir oldu.

Ayşe Begüm Onbaşı kimdir, kaç yaşında?

Ayşe Begüm Onbaşı kimdir

9 Aralık 2001 yılında Manisa'yabağlı Akhisar ilçesinde dünyaya gelen Ayşe Begüm Onbaşı, Türk aerobik jimnastikçisidiir. 11 yaşında milli formayı taşımaya başlayan ve ülkesini temsil ettiği yarışmalarda aldığı başarılarla gururlandıran Ayşe Begüm Onbaşı, Dünya ve Avrupa şampiyonalarında Türkiye'ye altın madalya alarak dönmüştür.

2016 yılında Güney Kore'de düzenlene n 14. Dünya Aerobik Jimnastik Şampiyonası'na 15-17 yaş kategorisinde katılan ve ilk altın madalyasını kazanan Ayşe Begüm Onbaşı'nın 3 yaşında spor ile tanıştığı ve o zamanlarda Akhisar’da bale eğitimi aldığı biliniyor. İspanyol bale öğretmeninin dikkatinden kaçmayan Ayşe Begüm Onbaşı, hocasının ve ailesinin desteği ile jimnastiğe yöneldiği ve jimnastiği artık hayatının bir parçası olarak gördüğü söyleniyor.

Ayşe Begüm Onbaşıi 6 yaşında geldiğinde Manisa Celal Bayar Üniversitesi'nde aerobik jimnastik antrenörü Gürkan Er'in gözetimiyle egzerisiler yaptığı ve haftanın 5 günü evine 50 km uzaklıktaki antrenman salonuna giderek sporunu geliştirdiği söyleniyor.

2019 yılında Akhisar Anadolu Lisesi’nden mezun olan Ayşe Begüm Onbaşı, profesyonel spor yaşamına 7 yaşında başladıktan sonra kendisini kısa sürede geliştirdi. 8-9 ve 10-12 yaş kategorilerine çıkan ve buralardan başarılı sonuçlarla dönen Ayşe Begüm Onbaşı, 2011-2012 yılları arasında milli takıma kabul edildi. Milli takım formasını aldıktan sonra Çek Cumhuriyeti, Slovakya ve Bulgaristan'da düzenlenen uluslararası yarışmalara katılan Ayşe Begüm Onbaşı, daha sonra bireysel etkinlikte yarıştı.

Ayşe Begüm Onbaşı kimdir

2015 yılında Meksika'ya giden ve burada düzenlenmiş olan  Dünya Şampiyonası'nda performansı sırasında düşmesine rağmen ülkesine bronz madalya ile dönen Ayşe Begüm Onbaşı, 2016 yılında Güney Korede'ki Aerobik Jimnastik Dünya Şampiyonası'na, genç kadınlar bireysel kategorisinde katıldı ve altın madalyayı kimseye kaptırmadı. Dünya şampiyonalarından önce gençler için aynı yerde düzenlenmiş olan 7. Dünya Yaş Grubu Müsabakalarına katılan Onbaşı, takım arkadaşları Mehmet Ercoş ve Deniz Şahin ile Trio etkinliğinde gümüş madalya almaya hak kazandı.

2017'de İspanya'nın Guadalajara kentinde düzenlenen 2. Akdeniz Şampiyonası, Portekiz Cantanhede kentindeki 7. Uluslararası Açık Müsabaka ve İtalya Ancona'daki Aerobik Jimnastik Avrupa Şampiyonasına bireysel olarak katılan milli sporcumuz Ayşe Begüm Onbaşı, buralardan da altın madalya ile döndü.

Ayşe Begüm Onbaşı kimdir

2016 yılından itibaren "Madalya Canavarı" lakabı ile anılan Ayşe Begüm Onbaşı, uluslararası yarışmalarda 35 altın madalya ile birlikte toplamda 60'tan fazla madalya ile ülkesine büyük gurur yaşatmıştır.

Elvan Çıldır
elvan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal