AYM'den karar çıktı! Canan Karatay meslekten men edilmişti

Sürekli ''sağlıklı beslenme'' hakkında vermiş olduğu demeçler ve önerilerle birlikte gündemde bir hayli yer bulan Prof. Dr. Canan Karatay adına 'meslekten geçici alkoyma ' kararı verilmişti. İşte haberin detayları...

19.05.2022-17:14 - (Son Güncelleme: 19.05.2022-17:43) AYM'den karar çıktı! Canan Karatay meslekten men edilmişti

Oldukça enteresan önerilerde bulunan ve kendine özgün mizacıyla birlikte sağlıklı ve uzun yaşam için beslenme gibi konularda önerileriyle beraber ekranların ve sosyal medyanın büyük bir oranda öne çıkan yüzü İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay'ın AYM başvurusundan cevap geldi. AYM Karatay’a yönelik, ’meslekten geçici alıkoyma’ kararını da ifade özgürlüğü ihlali olarak saydı. 

Açıklaması resmen olay oldu 

Canan Karatay, 2014 ve 2015 yılları arasında katılmış olduğu televizyon programlarında hamilelere şeker yükleme testi yapılmamasının, anne karnında olan bebeklere zarar verdiğini söyleyip ve yapan doktorları da oldukça eleştirmişti. Karatay’ın eleştirisinden sonra İstanbul Tabip Odası, Karatay’ın hakkında disiplin soruşturması başlatmıştı. Soruşturmanın sonucunda Karatay’a yönelik 15 gün süreyle geçici olarak meslekten men cezası verilmişti. Olayın ardından Canan Karatay, AYM’ye bireysel başvuruda bulunmuştu. Söz konusu olaya AYM, kararında ise anayasanın 26’ncı maddesine göre herkesin ifade özgürlüğünün bulunduğunu, bunun ancak kanunda belirtilen şartlarda sınırlandırılabileceğini, Karatay’ın yaptığı açıklamalar yüzünden cezalandırılmasının ise ifade özgürlüğüne müdahale anlamı taşıdığını açıklamıştır. Mahkeme, bir kez daha yargılama yapılmak üzere verilen kararın Ankara 12. İdare Mahkemesine gönderilmesini de kararlaştırmıştır.


Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal