AYM'de LGBT Skandalı

Anayasa Mahkemesi'nin gece çekilmiş fotoğrafını sosyal medya hesabından "Işıklar yanıyor" diye paylaşarak kime hizmet ettiği belli olmayan ve Ankara'yı karıştıran Anayasa Mahkemesi Üyesi Prof. Dr. Engin Yıldırım'ın geçmişinin yanar döner olduğu ortaya çıktı.

15.10.2020-18:53 - (Son Güncelleme: 15.10.2020-18:56) AYM'de LGBT Skandalı

Yıldırım'ın 2013 yılında Anayasa'da Cinsel Yönelim ve Cinsiyet Kimliği Eşitliği konulu panelde 19 ve 20. yüzyıl özellikle kadınların ve temel insan haklarının kazandıkları zaman dilimleridir. 21. yüzyılda LGBT bireylerin haklarını  kazanacağı yüzyıl olacağına inanıyorum" demiştir, Engin Yıldırım.

Yıldırım'ın AYM'de aldığı kararlardan akıllarda kalan en ilgi çekici haber  2018'de AYM'nin eşcinsel olduğu için meslekten atılan din dersi öğretmeninin başvurusuna vermiş olduğu hükümdü. AYM üyelerinin çoğunluğu bu başvuruya ayrımcılık yapılmadığı yönünde  bir karar vermişti. Yıldırım ve Muammer Topal karara, Anayasa'ya aykırı olduğunu belirttikleri bir yazı yazarak karşı oy kullandı. Yıldırım, eşcinsel kimlikli bir öğretmenin din dersi vermesini istedi.

Yıldırım, karşı oy yazısıda dikkat çekici nitelikte Anayasa'da devletin resmi cinsel yönelimi yoktur ve devlet tüm cinsiyetler, cinsel kimlikler, cinsiyet kimlikleri ve cinsel yönelimler karşısında eşit ve tarafsız kalmalıdır.demişti. 

Anayasa'da devletin resmi cinsel yönelimi yoktur ve devlet tüm cinsiyetler, cinsel kimlikler, cinsiyet kimlikleri ve cinsel yönelimler karşısında eşit ve tarafsız kalmalıdır. Cinsel yönelim ayrımcılığı kimi hayatların daha az saygıya ve haysiyete sahip olduğunun kabulü anlamına gelip LGBTİ'lerin eşit fırsat ve haysiyetle toplumsal yaşama katılmalarının engellenmesi sonucunu doğurmaktadır" demişti Engin Yıldırım.

YILDIRIM, SAHNELERİ SEVİYOR
AYM 2019'da, Askeri Ceza Kanunu'nun, eşcinsel ilişki yaşayan askerlere Türk Silahlı Kuvvetlerinden TSK'dan çıkarma cezası verileceğine ilişkin hükmü, ''askerlik hizmetinin gereği gibi yürütülmesini sağlamayı amaçladığı" gerekçesiyle, Anayasa'ya uygun bulmuştu.

Anayasa Mahkemesi heyetinin çoğunluk görüşüne katılmayan tek üye ise Başkanvekili Engin Yıldırım olmuştu. Yıldırım, 22 sayfalık karşı oy gerekçesinde, itiraz konusu kuralın, askerlik mesleğinin onurunu korumak adına farklı cinsel yönelimleri olan asker kişilerin insan haysiyetini göz ardı ettiğini savunmuştu.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal