Aylin Kontente Kimdir?

Show TV ekranlarının sevilen programı Güldür Güldür Show kadrosunda yer alan Aylin Kontente. Aylin Kontente oynadığı diziler nelerdir? Aylin Kontente Kimdir?

14.07.2020-11:56 - (Son Güncelleme: 14.07.2020-11:55) Aylin Kontente Kimdir?

1982 doğumlu oyuncu, 30 Haziran’da İzmir’de doğmuştur.  Neşeli ve mutlu bir çocukluk geçiren Aylin Kontente, yaptığı bir röportajında çocukluğunun maddi yetersizliklerle ancak mutlu geçirdiğini söylemiştir. Aylin Kontente'nin annesi Ankara Devlet tiyatrosunu birincilikle kazanmıştır. Ve kızının da oyunculuk konusunda desteği olmuştur. Aylin Kontente'nin Bir de abisi vardır annesi gibi Abisi de en büyük destekçilerinden biriydi. Oyuncu İzmir dokuz eylül üniversitesinde oyunculuk bölümünü başarıyla bitirdikten sonra, oyuncu Ferhan Şensoy atölyesinde çalışmıştır. Aylin Kontente, dans konusunda da oldukça başarılıdır. Kendisi gibi oyuncu olan Alper Kul ile 2012 yılında ilişkilerinin 3 ayında evlilik teklifi alarak 9 aylarında evlenmişlerdir çiftin aynı zamanda Arel ve Leo isminde iki oğlu da bulunmaktadır. 2013 yılında Arel dünyaya geldi, 2018 yılında ise Leo doğmuştur. Aylin Kontente 1.73 metre boyunda ve yengeç burcudur. Show TV ekranların da yayınlanan izleyici tarafından sevilen programı Güldür Güldür Show'da, Burcu karakteri ile izleyicilerinin karşısına çıkmaktadır. Alper Kul eşine “Seni Sana Sen” isimli milyonlarca insanın beğenisini kazanan bir şarkı yazmıştır. Eşine her fırsatta âşık olduğunu söyleyen Alper Kul yaptığı şarkıyı Aylin Kontente'nin doğum gününde bir kulaklık hediye ederek ve şarkıyı bu şekilde dinlettirdiğini söylemiştir. Şarkı youtube sayfasında milyonların tıklamasına sebep olmuştur.

Aylin Kontente Oyunculuk Hayatı

Oyuncu olmadan önce dansçı olma hayali olan Aylin Kontente lise dönemi tiyatro sınavlarına girerek ve başarılı sonuçlar almıştır ve böylelikle tiyatro serüveni de başlamış oldu. 2003 yılında ilk gençlik dizisi olan Kampüsistan, Aylin Kontente’nin ilk ekranlarda yer alan dizisidir. Oyuncu ilk dizisinden sonra Yaprak Dökümü, Sevgili Dünürüm, Sır Gibi, Son Dershaneler, Yıldız Masalı, Babam Sağolsun ve Seksenler gibi dizilerde rol alarak başarılı oyunculuk sergilemiştir.

Aylin Kontente Yer Aldığı Projeleri

Oyuncu 2003 yılında ilk oyunculuk hayatına atıldığı, yönetmenliğini Uluç Bayraktar, yapımcılığını Abdullah Oğuz'un yaptığı dizi Mahir Ergün'ün eserinden uyarlanmıştır. Kampüsistan dizisinde Mine karakterine hayat vermiştir. Ardından büyük bir izleyici kitlesi olan Yaprak Dökümü dizisini 3 yıl aradan sonra Nazlı karakteriyle ekranlara dönmüştür. 2007 yılında Sevgili Dünürüm ve Sır Gibi dizilerde de yer alarak başarılı oyunculuk sergilemiştir. Limon ağacı dizisinde 2008 yılında Fatoş karakterine Hayat vermiştir. Aynı yıl içerisinde Son Ders Aşk ve üniversite filminde Hande karakteri ile sinemalarda yer almıştır. Oyuncunun 2014 yılında ikinci sinema filmi Olur Olur da yer alarak boy göstermiştir. Yıldız Masalı isimli sevilen dizide Şehla Hoca ile sevenlerinin karşısına çıkmıştır. Oyuncu başarılı ve takdir toplayan oyunculuğunun ortaya çıkardığı tiyatro projelerinde de fazlasıyla göstermiştir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal