Aylık ücretsiz 10 GB internet desteği ne zaman verilecek? Öğrencilere 10 GB internet desteği şartları neler?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, öğrencilerin merakla beklediği aylık 10 GB internet desteği ile ilgili kritik bir açıklama yaptı. Bu gelişme sonrası öğrenciler, Aylık ücretsiz 10 GB internet desteği ne zaman verilecek? Öğrencilere 10 GB internet desteği şartları neler? sorularını internetten araştırmaya koyuldu. Konu hakkında merak edilenler haberimizde…

02.10.2023-17:56 - (Son Güncelleme: 02.10.2023-17:56) Aylık ücretsiz 10 GB internet desteği ne zaman verilecek? Öğrencilere 10 GB internet desteği şartları neler?

Milyonlarca öğrenci, daha önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı 10 GB internet desteği ile ilgili Son Dakika gelişmelerini yakından takip ederken beklenen açıklama Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’ndan geldi. Bakan Uraloğlu, aylık 10 GB internet desteği uygulamasının başlayacağı tarihi açıkladı. Peki Aylık ücretsiz 10 GB internet desteği Ne Zaman verilecek? Öğrencilere 10 GB internet desteği şartları neler?

Aylık ücretsiz 10 GB internet desteği ne zaman verilecek?

Gençlere ücretsiz 10 GB internet uygulaması hakkında açıklamalarda bulunan Bakan Uraloğlu şu ifadeleri kullandı:

"Sayın Cumhurbaşkanımız bizleri talimatlandırdı. Biz bu konu üzerinde 3 aydır çalışıyoruz. 3.6 milyon gencimizi kapsayacak bir proje. 3 tane operatörümüzden teklifleri aldık. 10 GB interneti hak eden kişilerin kullanmasını sağlamış olacağız. Tanımlanmış olan telefonda bunun kullanılmasını biz sağlamış olacağız. Başkası kullanamayacak. BTK vasıtasıyla biz bunu sağlayacağız.

Bu ay başlarız. En ihtiyaç olan nokta bu ay. Bizde bu ay içinde başlatmış oluruz. Yerli üretim şartı, sınır fiyat konuldu, onun altında kalan yerli üretim markalarına uygulanacak cep telefonu kampanyası var, o da bu ay hayata geçirilir."

Aylık 10 GB İnternet Desteği

Öğrencilere 10 GB internet desteği şartları neler?

Gençlere 10 GB ücretsiz internet 12 ay boyunca tanımlanacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı:

"Örgün eğitimdeki üniversiteli gençlerimize vaadimiz olan cep telefonu ve bilgisayar desteğini hayata geçiriyoruz. Üniversiteli gençlerimize satış fiyatı 9 bin 500 lirayı geçmeyen cep telefonları ve bilgisayarlar için 5 bin 500 liraya kadar teknolojik cihaz desteği vereceğiz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarına şöyle devam etmişti:

"Cep telefonu için piyasa fiyatının yüzde 44,4'üne, bilgisayarlar için yüzde 16,7'si kadar tutarda destek sağlayacağız.

Bir hatla sınırlı olmak üzere 12 ay boyunca aylık ücretsiz 10 GB kota tanımlıyoruz. Gençlerimiz bu haklarını istedikleri üç mobil şebeke operatörlerinin üzerinden kullanabilecekler. Üniversiteli gençlerimizin teknoloji ve bilgiye erişimini artıracağız. Her iki desteğe ilişkin uygulama esasları bakanlıklarımızca belirlenecektir."

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal