27.04.2020-13:36 (Son Güncelleme:02.10.2021-14:16)


1

AYLA GERÇEK HİKÂYEYE DAYANIYOR

AYLA GERÇEK HİKÂYEYE DAYANIYOR

2017 yılında vizyona giren Ayla, Kore Savaşı sırasında kaybolan bir küçük kızın hikâyesini anlatıyor. Kuzey Kore’nin Güney Kore’ye saldırması sonucu yaşanan keşmekeş sırasında Astsubay Süleyman’ın annesi babası öldürülmüş küçük kızı bulmaya çalışması, Ayla filminin konusudur. Savaş sonuna kadar kızla birlikte vakit geçiren Astsubay Süleyman, Türkiye’ye dönmesi sonucu ayrılık durumu baş gösterir. Ayrılmamak için birçok yol deneyen Astsubay Süleyman, Kore’ye gönderilen tugayla birlikte Ayla’sız Türkiye’ye geri döner. Gerçek bir hikayeden yola çıkarak kurgulanan filmde küçük kız Ayla gerçekte de yaşamış biri. 2010 yılında Ayla, My Korean Daughter isimli belgesel de Kim Eun-ja ve Süleyman Dilbirliği'nin gerçek hikâyesine dayanıyor.



2

AYLE NEREDE VE NE ZAMAN ÇEKİLDİ?

AYLE NEREDE VE NE ZAMAN ÇEKİLDİ?

Gerçek hikayeden esinlenerek beyaz perdeye yansıtılan Ayla, 2017 yılında çekildi. Türkiye ile Güney Kore’nin ortak yapımı olan filmin çekimlerinin çok büyük bir kısmı Türkiye’de çekildi. Çekimlerin çoğu Tarsus’ta gerçekleşirken, bir kısmı Seul’de çekildi. Kasım 2016’da başlayan çekimler Haziran 2017’de Seul’da tamamlandı. Ayla filmi yapımcısı Mustafa Uslu’dur ve THY, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Ziraat Bankası Ayla filmine sponsor olmuştur.



3

AYLA FİLMİ NE ZAMAN VİZYONA GİRDİ

AYLA FİLMİ NE ZAMAN VİZYONA GİRDİ

İlk gösterimini 11 Eylül 2017’de Toronto Film Festivali’nde gerçekleştiren Ayla, 27 Ekim 2017 tarihinde Türkiye’de de vizyona girmiştir. Dünya genelinde 7 Aralık’ta vizyona giren yapım, Güney Kore’de 21 Haziran 2018’de vizyona girdi. Ülkemizde 15 Haziran 2018’de tekrar vizyona giren Ayla, toplam 66 milyon TL gişe yaptı.



4

AYLA İSMİNİN ANLAMI

AYLA İSMİNİN ANLAMI

Süleyman Dilbirliği Ayla’yı bulduğunda ismini bilmez ve ona bir koyma ihtiyacı duyar. “Ay ışığında bulduk, ay gibi de yüzü var” diyerek bulduğu Koreli kızın ismini Ayla koymuştur. Ayla kelimesi Türkçe kökenlidir. Ay’ın, Güneş’in etrafında bazen görülen halkalara denmektedir. Aynı zamanda beyaz ışık anlamına da geliyor. Bazı kutsal kişilerin başları etrafında gösterilen kutsal ışık anlamı da vardır.



5

AYLA FİLMİ OYUNCULARI

AYLA FİLMİ OYUNCULARI

Ayla filmi oyuncuları arasında Çetin Tekindor, İsmail Hacıoğlu, Ali Atay, Taner Birsel, Altan Erkekli, Erkan Petekkaya gibi isimler de bulunuyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR