Aykut Erdoğdu Kimdir?

CHP'li Aykut Erdoğdu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik açıklamaları ile gündeme geldi. Peki, Aykut Erdoğdu kimdir?

05.05.2021-13:46 - (Son Güncelleme: 05.05.2021-13:53) Aykut Erdoğdu Kimdir?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklama ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, "Sizi seçimle indirdikten sonra vatana ihanetten yargılanmanız için bütün gücümle çalışacağım" ifadesini kullandı. Bunun üzerine Erdoğan'ın avukatları, Erdoğdu hakkında "Cumhurbaşkanına hakaret" gerekçesi ile suç duyurusunda bulundu ve 250 bin liralık manevi tazminat davası açtı. Bu tartışma ile gündeme gelen isim olan Aykut Erdoğdu kim? sorusu merak konusu oldu.

AYKUT ERDOĞDU KİMDİR?

28 Ağustos 1972 tarihinde Kars'ın Sarıkamış ilçesinde Asım ve Seher çiftinin dört çocuğunun en küçüğü olarak dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini Erzurum şehrinde tamamlamasının ardından 1993 senesinde Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nden de mezun oldu. Yüksek Lisans eğitimini Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunan Carnegie Mellon Üniversitesi'nde "Kamu Politikaları ve Yönetimi" konusu üzerine başarı ile tamamladı.

1995 senesi içerisinde Hazine Müsteşarlığı stajyer hazine kontrolörlüğüne atandı. Bir süre sonra Hazine Başkontrolörlüğü'ne getirildi. 2004 senesi içerisinde ABD'de çalışmalar içerisinde bulundu. 2005 senesinde ABD İç Denetçiler Enstitüsü’nden Uluslararası geçerliliği olan Sertifikalı İç Denetçi (Certified Internal Auditor) unvanını aldı. Ayrıca Hazine müsteşarlığındaki görevi esnasında Uluslararası Para Fonu (IMF), Dünya Bankası ve Avrupa Birliği fonları ile finanse edilen çeşitli projelerin başdenetçisi olarak görevde bulundu.

AYKUT ERDOĞDU SİYASETE NE ZAMAN GİRDİ?

Aykut Erdoğdu, Cumhuriyet Halk Partisi'ne (CHP) katıldı ve ilk kez 2011 yılında Türkiye Genel Seçimleri'nde CHP İstanbul 2. Bölge milletvekili olarak meclise girmeyi başardı. Milletvekilliği döneminde Türkiye Büyük Millet Meclisi Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu üyeliği ve Komisyon’da partisinin Grup sözcülüğü görevlerinde bulunup yürüttü. 6 Eylül 2014 gününde CHP Parti Meclisi üyesi seçildi ancak 23 Ekim 2014 tarihinde Parti Meclisi üyeliğinden istifa etti. Haziran 2015 ve Kasım 2015 Türkiye Genel Seçimleri'nde tekrar CHP İstanbul milletvekili olarak meclise girmeyi başardı. 24 Haziran 2018 genel seçimlerinde CHP İstanbul 2.bölge milletvekili olmuştur.

İngilizce ve Almanca bilen Aykut Erdoğdu evli ve 1 çocuk babasıdır.

AYKUT ERDOĞDU'NUN KİTABI VAR MI?

Siyah Beyaz Yayınları'ndan 2015 tarihinde Yağma Yılları isimli kitabını yayınlamıştır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal