27.02.2022-13:51 (Son Güncelleme:27.02.2022-13:51)


1

Spor yorumcusu Ayhan Akman, Sivasspor karşılaşmasının ardından Beşiktaş'ın Belçikalı golcüsü Michy Batshuayi hakkında söyledikleriyle taraftarların tepkisini çekti.



2

Beşiktaş'a sezon başında İngiltere Premier Lig ekibi Chelsea'nin kadrosundan kiralık olarak katılan golcü oyuncu Michy Batshuayi, Spor Toto Süper Lig'in 27. haftasında oynanan Sivasspor karşılaşmasında attığı gollerle gol sayısını 11'e yükseltmeyi başardı.



3

Beşiktaş ve Galatasaray forması giydiği futbolculuk döneminde adından sıkça söz ettiren spor yorumcusu Ayhan Akman, Beşiktaş'ın golcü oyuncusu Michy Batshuayi hakkında söyledikleriyle siyah beyazlı taraftarları kızdırdı. Ayhan Akman, Batshuayi ile ilgili olarak ;



4

Ayhan Akman : Orta sahadan evrilmiş, devşirme gibi bir forvet oyuncusu izletiyor bize Batshuayi. Çok kenarlara iniyor, çok dağılıyor. Yani Batshuayi'nin 20'leri 25'leri bulma ihtimali yok. 'Büyük takımların golcüleri 20 gol altında kalmamalı' Ben zaten her zaman söylüyorum. Gomis örneğini vereyim. Mesela Gomis, 29-30 tane gol atmış geldiğinde. 3-4 tane daha atsa da benim için yeterli değil. Beşiktaş'ın, Fenerbahçe'nin, Galatasaray'ın forveti zaten 20'nin altında atmamalı. Zaten ister istemez bunların 3-5 tanesi penaltı, 3-5 tanesi de boş kaledir.



5

Ayhan Akman : Batshuayi çok dağılıyor. Merkezden, kendi oynadığı pozisyondan başka yerlere gidiyor. Firmino örneği vereyim. Firmino'nun golleri senede 5'i 10'u geçmiyordu. Ama Salah gibi, Mane gibi iki tane kanat forveti ama hep içeriye giren... Biraz da oyun modelleri buydu. Aslında 3'lü değil de 1+2 gibi oynuyorlardı, zaman zaman kanata evriliyorlardı.



6

Ayhan Akman : Batshuayi çok geziyor. Çok gezen bir forvet. Aboubakar gezmez miydi? Gezerdi ama olması gerektiği yerde de oluyordu. Gomis çok gezer mi? Batshuayi kadar belki iş yapmaz, adam eksiltmez ama olması gerektiği noktada bitiyordu. Son vuruşu da daha kaliteliydi.



7

Ayhan Akman : Batshuayi'nin verdikleriyle aldıklarını iyi hesap etmek lazım. Ben Batshuayi'yi futbolcu yetenekleri olarak Gomis'ten öne koyarım.



8

Ayhan Akman : Adam geçer, topu saklar, her şeyi yapar ama gol noktalarından çok uzak oynadığı için eleştiriyorum.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR