Aydos Kalesi nerede, nasıl gidilir? Aydos Kalesi yol tarifi ve tarihi

Bir süredir restorasyonda olan tarihi Aydos Kalesi’nin açılışı bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından gerçekleştirildi. Öte yandan 127 bin metrekarelik bir alan üzerine inşa edilen Sultan Korusu’nun açılışı da bugün yapıldı. Peki Aydos Kalesi nerede, nasıl gidilir? İşte Aydos Kalesi yol tarifi ve tarihi...

03.02.2023-16:50 - (Son Güncelleme: 03.02.2023-16:50) Aydos Kalesi nerede, nasıl gidilir? Aydos Kalesi yol tarifi ve tarihi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bugün açılışını gerçekleştirdiği tarihi Aydos Kalesi’nin yol tarihi ve tarihçesi pek çok kişi tarafından araştırılıyor. Yaklaşık 12 yıldır restorasyonda olan Aydos Kalesi’ne nasıl gidildiğini öğrenmek isteyenler internet üzerinden konu hakkında araştırmalar yapıyor. Peki Aydos Kalesi nerede, nasıl gidilir?

Aydos Kalesi nerede?

Aydos Kalesi ve Sultan Korusu’nun açılışı bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından bizzat gerçekleştirildi. İstanbul’un Sultanbeyli ilçesinde yer alan bu iki yapıdan Aydos Kalesi, Türk tarihinin en önemli olaylarından birisi olan İstanbul’un fethinin başladığı yer olarak kabul ediliyor. 

Aydos Kalesi

Doğu Roma İmparatorluğu’nun bir eseri olan Aydos Kalesi, tarihe merak salmış kişilerin ve turistlerin ilgisini cezbeden yerlerden birisi olarak dikkat çekiyor.

Aydos Kalesi tarihi

Bizans’ın İstanbul’a verdiği isim olan Konstantinopolis’in Anadolu ile arasındaki ticaret yolunun en stratejik bölgelerinden birisinde yer alan Aydos Kalesi’nin ismi Yunanca’da ‘’Kartal’’ anlamına gelen ‘’Aetos’’ kelimesinden gelmiştir. 

Aydos Kalesi-1

Bölgenin neredeyse tamamına hakim bir yerde olan kalenin 325 metre yükseliğinde olduğu biliniyor. 11. yüzyıldan bu yana Türk ordularının akınlarına uğrayan Aydos Kalesi’nde son yıllarda yapılan kazılarda 13 ve 14. yüzyıldan kalma bazı kalıntılara rastlandı.

Aydos Kalesi'ne nasıl gidilir?

Aydos Kalesi’ne gitmek için Kadıköy ilçesindeki 18d,18k,18a,18 nolu otobüsler ile Üsükdar’daki 11üs, 18, otobüslerine bindikten sonra Sultanbeyli Merkez’de inerek Sultanbeyli-Aydos dolmuşlarına binebilirsiniz.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal