Ayçiçekte son 10 yılın en bereketli dönemi yaşanıyor!

Yağışların devam etmesi halinde 350 ton rekolte ile ayçiçeğinde son 10 yılın en yüksek verimi bekleniyor. Yağışların olmaması ve kuraklığın baş göstermesi halinde ise verimin 250 ton rekoltede kalabileceği ifade edildi.

29.06.2022-10:44 - (Son Güncelleme: 29.06.2022-12:22) Ayçiçekte son 10 yılın en bereketli dönemi yaşanıyor!

Rusya ile Ukrayna savaşı sebebiyle küresel bazda gıda krizi tarımın önemini gün yüzüne çıkarırken, Türkiye de tüm tarım alanlarında buğdaydan ayçiçeğine kadar yapılan hasatlara dikkatini çevirdi. Edirne’de kış mevsiminin kurak geçmesinin ardından, son haftalarda etkili olan sağanak yağış ile beraber birlikte ayçiçeklerinin bir kısmı çiçek açtığı görüldü. Edirne, Türkiye’de üretilen ayçiçeğinin yüzde 15’ini karşılıyor. Ayçiçeğinde son 10 yılın en yüksek verimi bekleniyor.

Yağışların devam etmesi halinde 350 ton rekolte ile ayçiçeğinde son 10 yılın en yüksek verimi bekleniyor. Yağışların olmaması ve kuraklığın baş göstermesi halinde ise verimin 250 ton rekoltede kalabileceği ifade edildi.

"Ayçiçeklerimizin verimi de güzel"

Ayçiçeğinde verimin bu yıl yüksek olduğunun altını çizen Bülent Dişliler, “Bu sene arpa buğday hasadını bitirdik. Verimlerimiz güzeldi, yağışlar güzeldi. Tunca ve Meriç nehirlerinin debisi de güzel. Gördüğünüz gibi ayçiçeklerimizin verimleri de güzel. Bu sene bereket iyi." açıklamalarında bulundu.

“Ayçiçeklerimizin verimi de güzel

"Boyumuzu geçti"

Ayçiçeklerin boyunu geçtiklerini ifade eden ve daha da büyüyeceklerini söyleyen Dişliler, "Yağışların vermiş olduğu verimler sayesinde ayçiçekleri boyumuza kadar ulaştı, hatta boyumuzu geçti. Daha da yükselecekler, zaten daha da kalınlaşacak. Yarın öbür gün kafa çıkartıp çiçeklerini dökecekler." ifadelerini kullandı.

"Rekor olur bu sene"

Son iki hafta içinde yağmur yapması durumunda rekor kırılabileceğini dile getiren Dişliler, "Son 2 hafta içinde yağmur yağarsa bereketli bir dönem geçireceğiz. Ayçiçekleri aralarını geçtik, aralarını sürdük, ilaçları attık, gübre attık. İnşallah verim potansiyeli güzel olacak bu sene. İnşallah bereketi alacağız bu sene. Son 2 hafta içerisinde yağmur yağarsa çiçekte iken rekor olur bu sene.” ifadelerine yer verdi.

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal