Ayçiçek yağından çaya kadar bedava dağıtılıyor! E – devlet 2024 Ramazan kolisi erzak yardımı başvurusu

Dar gelirli olan vatandaşlara sosyal yardımlar ve devlet yardımları hız kesmeden devam ederken, yeni bir yardım kampanyası da duyuruldu. Kampanya doğrultusunda belediye, E - devlet Ramazan kolisi gıda yardımı başvurularını eksiksiz tamamlayana Ramazan kolisi dağıtacak.

09.03.2024-12:50 - (Son Güncelleme: 09.03.2024-16:38) Ayçiçek yağından çaya kadar bedava dağıtılıyor! E – devlet 2024 Ramazan kolisi erzak yardımı başvurusu

Bedava Ramazan Kolisi almak isteyen vatandaşlara müjdeli haber belediye tarafından verildi. Ayçiçek yağından çaya kadar herhangi bir ödeme yapmadan ücretsiz Ramazan kolisi alabileceksiniz. Devlet maddi desteklere ve sosyal yardımlara hız kesmeden devam ederken, bu yardımlara bir yenisini daha ekledi. İhtiyaç sahibi olan dar gelirli vatandaşlar Ramazan ayında, Ramazan kolisini ücretsiz şekilde alabilecekler. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve son olarak belediyeler kapsamında iş birliği ile düzenlenen ihtiyaç sahiplerine bedava Ramazan kolisi dağıtımı için e - devlet başvuruları başladı. Anında başvuru yapana ücretsiz Ramazan kolisi dağıtılacak!

2024 Ramazan kolisi erzak yardımı başvurusu nasıl yapılır?

Devlet, belediye ve vakıflar iş birliğiyle Ramazan gıda kolisi erzak yardımı dağıtmaya başlandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kapsamında yapılmış olan açıklamayla birlikte ihtiyaç sahibi olan vatandaşlara temel ihtiyaçlarının karşılanması için Ramazan ayında ve Kurban Bayramı öncesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından gıda desteği sağlanacak. 

Ramazan kolisi desteği

Ramazan Ayı öncesinde de gıda desteğinin sağlanacağını duyuran bakanlık, ihtiyaç sahiplerinin yüzlerini güldürmeyi başardı. E -devlet üzerinden gerçekleşecek olan 2024 Ramazan kolisi erzak yardımı başvurusu için ise başvurular başladı. E - belediye bilgi sistemi sosyal yardım talebi ve sorgulama yazarak vatandaşlar ilgili sayfaya yönlendirilecek ve eksiksiz şekilde başvurularını tamamlamaları halinde şartları karşılıyorsa dönüş alabilecekler.

2024 Ramazan kolisi erzak yardımı başvuru şartları neler?

2024 Ramazan kolisi erzak yardımı başvurusu yapmak isteyen vatandaşlar belirli şartları karşılamak durumunda. 3294 sayılı kanun kapsamında belirtilen başvuru şartlarını karşılayan vatandaşlar, erzak yardımından faydalanabilecek. Başvuru şartları içerisinde ihtiyaç sahibi hanelerin sosyal güvencesi olan lakin hane içerisinde kişi başına düşen gelirin net asgari ücretin üçte birinden az olması gerekiyor. Bu gelir şartını karşılayan vatandaşlar Ramazan kolisi erzak yardımından yararlanabilecek.

Buse Şenyürek
busesenyurek@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal