13.06.2022-15:38 (Son Güncelleme:13.06.2022-16:35)


1

Adana, Ayçiçek üretiminin %12,5’ini gerçekleştiriyor. Bu yıl 700 bin dekardan 250 bin ton rekolte bekleniyor. Ancak uzun süredir yağışın olmamasıyla tarlaların topları kurumaya başladı.



2

Yüreğir Ziraat Oda Başkanı Mehmet Akın Doğan açıklamasında, “Ayçiçeği yaklaşık 45 gün sonra hasat edilecek. Ancak şu an toprak çatlamış. Acilen bir yağmur yağmalı. Eğer yağmur yağarsa rekolte iyi olacak. Yağmur yağmazsa rekolte az olacak. Elim çatlamış toprağın altına giriyor. Kılcal damarlar şu an kopmak üzere” sözlerine yer verdi.



3

Bu sene alım fiyatı hakkında da bilgi veren Doğan, “Geçen yıl havalar kurak gitti. Ayçiçeğinde çok verim alamadık. Geçen sene kilogram fiyatı ayçiçeği yağının 12 liraydı. Bu sene ise fiyat 35 liraya yükseldi. Bu senede ayçiçeği satış fiyatının 15 liranın üzerinde olmasını istiyoruz” cümlelerini ekledi.



4

Ayçiçek prim desteğine değinen Mehmet Akın Doğan “Buğdaya verilen primin ayçiçeğine de verilmesini bekliyoruz.” dedi.



5

Doğan, prim destek için kurduğu cümlelerine “Ayrıca ayçiçeği Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından alınmalı. Ayçiçeği genelde ülkemizde eksik. Bu dışa bağımlılığı önlemek verilen destekler sayesinde olacaktır. Destek artarsa Rusya-Ukrayna savaşıyla önemi daha da artan yağlık ayçiçeğinde ekim alanı artacaktır” sözleriyle devam etti.



6



7



8

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr