Ayçiçek Yağı Fiyatları Ne Kadar?

Değişen kur ve ekonomi dengeleriyle birlikte zamlanan ürünlerden biri de ayçiçek yağı oldu. Peki, ayçiçek yağının piyasadaki durumu ne, indirim gelecek mi? Sizler için derledik.

08.12.2021-15:35 - (Son Güncelleme: 31.12.2021-17:11)

6 Aralık 2021 tarihinde uygulanmaya başlayan yeni ayçiçek yağı zammıyla birlikte ayçiçek yağının fiyatları merak ediliyor. Tüketiciler, indirimli ayçiçek yağı arayışına girdi. Güzel haber geldi ve ayçiçek yağına indirim geldi. İşte detaylar...

FİYATLARA İNDİRİM GELDİ!

Karadeniz Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği KARADENİZBİRLİK, Türk lirasının değer kazanmasının ardından ayçiçek yağı fiyatlarına indirim yapacaklarını açıkladı. İndirim oranı %20 olarak açıklandı.

İndirimin sadece onlara bağlı olmadığını söyleyen KARADENİZBİRLİK Başkanı, "Bu fiyatla artık piyasada da fiyatların düşüyor olması gerekir. Bizim elimizden çıktıktan sonraki aşamaların da denetlenmesi gerekiyor." dedi. İndirim oranını açıkladıklarını ve eski fiyatlara döndüklerini söyleyen başkan, indirimin market fiyatlarına yansıması gerekiyor dedi:

"Kasım ayındaki, ekim ayındaki fiyatlara geri döndük diyebiliriz. Dolayısıyla bunun piyasadaki yansımasının da görülmüş olması lazım. Eğer hala eski fiyatlarda ısrar ediliyorsa bunun, piyasada biraz da sıkıntılı durumdan faydalanıp kendilerine menfaat elde etmek isteyen insanların aşırı kar iştahlarından kaynaklandığını bilmemiz gerekiyor. Bunun için tüketicimizin daha ziyade fiyatları araştırarak daha makul ve uygun olan yerleri tercih etmeleri kendi menfaatlerine olacağı gibi diğer fahiş satan yerleri de bir anlamda cezalandırmak olacaktır."

FİYATLARI NE KADAR?

Yeni zamlardan sonra yeni ayçiçek yağı fiyatları tüketiciler tarafından merak konusu oldu. Söylenene göre yarım litrelik ayçiçek yağlarının fiyatı litrelik olanların fiyatına dayandı. Litrelik Ayçiçek yağlarının fiyatı ortalama olarak 25-40 TL arasında. 5 litrelik Ayçiçek yağları ise 120-180 TL arasında marka farkına göre değişiklik gösteriyor.

Bu fiyatlarla birlikte ayçiçek yağlarında bir arz eksikliği de mevcut olduğu da düşünülüyordu ancak bir arz eksikliği olmadığı üreticiler tarafından açıklandı. Tüketiciler, raflarda Ayçiçek yağı bulamamaktan şikayetçiydi. Bunun sebebi, ayçiçek yağının çok talep edilen bir ürün olması. Bundan dolayı çok satılıyor. Yeni fiyatlarla alım gücünde bir düşüş söz konusu oldu. Tüketiciler indirim bekliyor. Peki, Ayçiçek yağı fiyatları düşecek mi?


PİYASADAKİ DURUMU NE OLACAK?

6 Aralık 2021 tarihinden itibaren uygulanmaya başlayan yeni zammın ardından tüketiciler herhangi bir indirimin söz konusu olup olmadığını merak ediyor. Online marketlerde de ayçiçek yağı indirimli olarak aratılmaya başlandı. Peki ayçiçek yağına indirim gelecek mi?

Bitkisel Yağ Sanayicileri Derneği Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, yeni zammın ardından olumlu haberler geleceğini de söyledi. Büyükhelvacıgil, yağdaki artışın sadece yağ ile ilgili değil paketleme ve üretimde kullanılan malzemeler noktasında da kura bağımlı olduğunu ve bu sebeple ekonomik anlamda sıkıntılı süreçler yaşandığını ekledi.

Dernek başkanı Büyükhelvacıgil, ocak ya da şubat ayında fiyatların düşeceğini ve durumun stabil tutulacağını söyledi. Kurun fiyatlarda ve zam kararında en büyük etken olduğunu söyleyen Tahir Büyükhelvacıgil, ciddi bir indirimin söz konusu olacağını düşünüyoruz diye de ekledi.

Tahir Büyükhelvacıgil, tüketicilerden bir ricada bulundu. Büyükhelvacıgil, tüketicilerden ayçiçek yağı ve diğer market ürünleri konusunda ihtiyaçlarına göre hareket etmelerini rica etti. Arzda bir sıkıntı olmadığını söyleyen dernek başkanı, herkesin ayçiçeğine ulaşabilmesi önemli şeklinde konuştu. 

Bitkisel Yağ Sanayicileri Derneği Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, ilerisi için olumlu mesajlar verdi. Bu konuda tüketici ve üreticilerden sabırlı olmaları bekleniyor.

Kurda yaşanan düşüş ve TL'nin değer kazanması ile ayçiçek yağı fiyatlarında da indirime gidileceği düşünülüyor. TL'nin değer kazanması yavaş yavaş reyonlara yansımaya başladı. Tüketiciler ayçiçek yağı için de düşüşü bekliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal