Ayasofya'nın İbadete Açılması Kararının Üzerinden Tam Bir Yıl Geçti

Ayasofya’nın ibadete açılma kararının üzerinden tam bir sene geçse dahi Ayasofya'nın cami olmasını kabullenemeyen bir kitle hala daha var.

10.07.2021-14:06 - (Son Güncelleme: 10.07.2021-14:57) Ayasofya'nın İbadete Açılması Kararının Üzerinden Tam Bir Yıl Geçti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, talimat vermesi ile başlanan Ayasofya'nın müze statüsünden cami statüsüne döndürülme çalışmaları Danıştay'a taşınmış, daha sonra da geçen sene bugün açıklanan bir karar ile müze saçmalığına son verilmişti. Verilen bu kararın üstünden bir sene geçmesine rağmen bu durumu ısrarla kabul etmek isteyemeyenler hala var. O dönem tepki gösterenler, 1 senenin ardından aynı tavrı sergilemeyi sürdürüyor. 

TEPKİLERİN ARKASI KESİLMEDİ 

Bununla beraber Danıştay'ın kararının ardından ilk tepki CHP'den gelmişti. CHP İstanbul Milletvekili İbrahim Özden Kaboğlu karşı çıktığını bildirerek ‘Benim görüşüme göre Topkapı Sarayı da müze olarak korunmalı, Ayasofya da müze olarak korunmalı, hatta Sultanahmet de müze olmalı. Çünkü bunlar artık bizim kendi şeyimiz değil, kendimize özgü değil, insanlığın ortak mirasıdır bunlar’ ifadelerini kullanmıştı. 

YUNANİSTAN TEPKİ GÖSTERMEKTE GEÇ KALMADI 

Yunan Başpiskoposu o dönem yaptığı açıklamada bunu yapamayacağımızı düşünerek ‘Türkler ellerinde ne varsa bunu oynar. Ayasofya da o oyunlardan biri. Bunu yapacaklarına cüret edebileceklerine inanmıyorum’ demişti.

RUSYA'DA SESSİZ KALMADI 

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Verşinin ise bu karara olan tavrını belli ederek ‘Biz bu konudaki görüşümüzü saklamıyoruz. Bir karar alınırken yapının tüm dünya için taşıdığı önemin göz önünde bulundurulmasını umuyoruz ’şeklinde konuşmuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal