Ayasofya Kum Sanatıyla Anlatıldı

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Kütahya'nın Emet ilçesinde kum sanatçısı Tarkan Köylü Ayasofya Camii, Fatih Sultan Mehmet, Recep Tayyip Erdoğan, Emet Cevizdere Zaferi, Osmanlı, Kurtuluş Savaşı ve 15 Temmuz olaylarını kum sanatı yaparak anlattı.

16.07.2020-08:58 - (Son Güncelleme: 16.07.2020-09:43) Ayasofya Kum Sanatıyla Anlatıldı

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle Kütahya'nın Emet ilçesinde de bir dizi etkinlik düzenlendi.

Etkinlikler kapsamında kum sanatçısı Tarkan Köylü, Ayasofya Camii, Fatih Sultan Mehmet, Recep Tayyip Erdoğan, Emet Cevizdere Zaferi, Osmanlı, Kurtuluş Savaşı ve 15 Temmuz olaylarını kum sanatı yaparak anlattı.

Türkiye'de bulunan dört kum sanatı sanatçısından biri olan Tarkan Köylü'nün 30 dakikalık muhteşem gösterisi ilgiyle izlendi.

Kum sanatçısı Tarkan Köylü, ''Yıllardır belirli illerde programlarına katılıyoruz ve kum sanatı gösterisi yapıyoruz. O dönemlerde kurtuluş mücadelesi veren atalarımızı, büyüklerimizi yad ediyoruz. Güncel konuları takip ediyoruz. 15 Temmuz'u kum sanatı ile gerçekleştiriyoruz'' dedi.

Program sonunda Emet Belediye Başkanı Hüseyin Doağan Kum sanatı sanatçısı Tarkan Köylü'ye çini tabak hediye edip teşekkür etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal