Ayasofya Heyecanı Sabah Namazı ile Başladı

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'ne sabah namazı için giden vatandaşlar, bölgeye sokulmayınca namazı güvenlik noktalarında kıldı.

24.07.2020-08:56 - (Son Güncelleme: 24.07.2020-11:54) Ayasofya Heyecanı Sabah Namazı ile Başladı

86 senenin ardından bugün kılınacak cuma namazıyla kapılarını ibadete açacak olan Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi çalışmalar ve güvenlik tedbirleri sebebiyle vatandaş girişine kapatıldı. Sabah namazı için giden vatandaşlar alana giremedi.

Ellerinde seccadeleriyle gelen vatandaşlar caminin olduğu bölgedeki güvenlik noktalarında durduruldu. Bir takım vatandaşlar diğer camilere giderken, bazıları da güvenlik noktalarında seccadelerini sererek namaza durdu.

Bu esnada, görevliler insanların alana 11 güvenlik noktasından saat 10.00'dan itibaren alınacaklarını belirtti.

CAMİİ ETRAFINDA KALABALIK ARTIYOR

Ayasofya Camii'nde bugün kılınacak cuma namazından önce vatandaşlar tüm geceyi caminin etrafında geçirdi. Gün doğumuna doğru bölgeye gelen vatandaşların sayısı arttı.

Ayasofya Camii'nde kılınacak cuma namazından önce insanlar geçen akşam saatlerinden itibaren cami etrafında bir araya geldi. Tüm geceyi cami etrafında sabahlayarak geçirenler, sabah namazı vaktinde toplanarak dualar okudu. Tekbirler eşliğinde dua eden vatandaşlar, cuma namazını beklemeye koyuldu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal