Ayasofya Camii’nden Çıkan Gizemli Kağıt Ekipleri Harekete Geçirdi

Birçok medeniyetin başyapıtı olmuş Ayasofya Camisi’nde duyanları hayrete düşüren bir olay yaşandı. Cami avlusunda bulunan mermer taşın yerinden çıkarıldığını fark eden cemaat, baktıkları yerde bulduklarıyla şoka uğradı.

25.11.2021-09:53 - (Son Güncelleme: 26.11.2021-17:16) Ayasofya Camii’nden Çıkan Gizemli Kağıt Ekipleri Harekete Geçirdi

Geçtiğimiz yıl tekrardan ibadete açılan ve ülkemizin en önemli baş yapıtlarından biri olan Ayasofya Camii’nde geçtiğimiz günlerde esrarengiz bir olay yaşandı. İbadet için camiye güden cemaat, avludaki mermerin kırıldığını fark etti. Mermeri kontrol ederken taşın yerinden çıktığı fark eden cemaat, taşın altından çıkan İbranice yazılı notla karşılaşınca ne yapacaklarını şaşırdı. 

AYASOFYA’DA ORTAYA ÇIKAN GİZEMLİ NOT NE ANLATIYOR? 

Ayasofya’da yaşanan olay sonrası buldukları İbranice yazılmış kağıdı gören cemaat, hemen ekiplere haber verdi. Olay yerine gelen ekip, kırılmış taşın altından çıkan kağıdı incelemek için alırken, oalya dair araştırma başlattı. 

RULO HALİNDE 5 PARÇA KAĞIT ÇIKTI

Kırılmış taşın altından çıkan 5 parça halinde rulo haline getirilmiş kağıtlar ve ilginç resimlerin yer aldığı parşömenler polis tarafından incelenmek ve korunmak için alındı. Oldukça değerli olan Ayasofya Camii’nden çıkan rulo halindeki kağıtlar için soruşturma başlatan savcılık, çıkan parçaların tarihi eser olup olmadığını belirlenmesi için İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nden inceleme istedi.

Ayasofya

İBRANİCE YAZILAN KAĞITLARDA BİRÇOK FİGÜR VAR

Birçok medeniyete şahitlik etmiş Ayasofya Camii’nde bulunan rulo şeklindeki kağıtların incelemesi devam ediyor. Ekipler tarafından, Ayasofya Camisi'nin içerisinde yaptığı incelemede duvarın altı kısmında yaklaşık 30 santimetre genişliğinde ve 10 santimetre uzunluğundaki bir taşın yerinden çıkarılarak gizemli parşömenlerin arkasına gizlendiğini ortaya çıkardı. 5 parça halinde rulo haline getirilen İbranice yazılı kâğıtlar ve ilginç resimlerin bulunduğu fotoğraflar polis tarafından muhafaza altına alınırken durum savcılığa aktarıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, taşın ardından çıkanların tarihi eser olup olmadığının belirlenmesi ve yazılarda ne yazıldığının tespiti için İstanbul İl Kültür Turizm Müdürlüğüne yazı yazdı. Bulunan yazılarla ilgili soruşturmanın sürdüğü belirtildi. 

İBRANİCE YAZILAN YAZILARIN SIRRI ORTAYA ÇIKTI

Yetkililer tarafından yapılan detaylı incelemeler sonucunda, İbranice yazıların tarihi bir yazı olmadığı anlaşılırken, yazıların 21. yüzyılda yazıldığı tespit edildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal