Ayasofya Camii'nde teravih namazı kılındı: 88 yıl sonra bir ilk

Ayasofya Camii'nde 88 yıl aradan sonra ilk teravih namazını, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş kıldırdı. Cemaat teravih için camiyi doldurdu.

02.04.2022-09:28 - (Son Güncelleme: 02.04.2022-09:36) Ayasofya Camii'nde teravih namazı kılındı: 88 yıl sonra bir ilk

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımlarıyla 24 Temmuz 2020’de 86 yıl sonra tekrardan  ibatede açılan Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi’nde, pandemi sebebiyle yaşanan 2 yıllık gecikmenin sonrasında ilk teravih heyecanı yaşandı. 88 yılın ardından ilk teravih namazını eda etmek isteyen vatandaşlarla Ayasofya doldu taştı. Ayasofya’ya giremeyen vatandaşlar avluda saf tutarak namaz kıldı. Diğer taraftan, Ayasofya’nın minarelerindeki 'La İlahe İllallah' yazılı mahyalar ile İstanbul manzarasının buluşmasının oluşturduğu olağanüstü görüntüler drone aracılığı ile kaydedildi.


'Arkadaşlarla toplanıp buraya geldik'

Köyde oldukları için ilk Cuma namazını kılamadıklarını söyleyen Sinan Özcan, 'Bunca zaman sonra Ayasofya’mıza tekrar kavuştuk. İlk Cuma’yı köyde olduğumuz için kılamadık. Bu sefer teravih kılalım dedik. Arkadaşlarla beraber toplanıp buraya geldik. Sevinçliyiz, gururluyuz. Ramazan ayımız vatanımıza milletimize hayırlı uğurlu olsun' ifadelerinde bulundu. 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal