Ayasofya Camii'nde tahribat: Tarihi su haznesi ayakkabılık oldu!

Ayasofya Camii'nin tarihi İmparatorluk Kapısı'nın tahrip edilmesinin ardından bu kez de Osmanlı'dan kalma su haznesinin kapağı kırıldı. 

09.05.2022-16:54 - (Son Güncelleme: 09.05.2022-17:16) Ayasofya Camii'nde tahribat: Tarihi su haznesi ayakkabılık oldu!

Unesco Dünya Mirası listesinde yer alan Ayasofya Camii geçtiğimiz günlerde tarihi tahta kapısının tahribata uğramasıyla gündeme gelmişti. Bu kez de Ayasofya'nın tarihi su haznesinin kapağı kırıldı. 

Arkeolog Ömer Faruk Yavaşçay, tahribatı sosyal medya hesabından paylaşarak tarihi su haznesinin kapağının kırıldığını ve insanların ayakkabılarını kapağın içine koyduğunu ifade etti.

Osmanlı'dan kalma su haznesi ayakabılık oldu

Söz konusu tahribat olayını sosyal paylaşım platformu Twitter hesabından paylaşan Arkeolog Ömer Faruk Yavaşçay, konuya ilişkin: ''Bu fotoğrafı dün gece (24 Nisan) saat 22.43'te Ayasofya Camii'nde çektim, Osmanlı'dan kalma su haznesinin kapağını kırıp içine ve yanına ayakkabılarını koymuş insanlar. Kimsenin umurunda değil bu durum.'' ifadelerini kullandı.

Arkeolog Ömer Faruk Yavaşçay

İnsanlar burayı kutsal sayıyor

Sanat Tarihi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Şerif Yaşar tarafından ilginç bir iddia ortaya atıldı. Yaşar,  Ayasofya’nın tarihi ‘İmparator Kapısı’nın tahrip edildiğinin ortaya çıkması ilişkin camide çalışan bir görevlinin kendisine: “İnsanlar burayı kutsal sayıyor. Bazıları hatta oradan parça koparıp ağızlarına atıyorlar.” ifadelerini kullandığını ifade etti.


Mehlika Karadayı
mehlikakaradayi@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal